EVROPAKOŠARKAREGION

Pešić: Učešće na Evrobasketu je uspeh, poraz od Italije trenutni neuspeh i ništa više

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić konačno je iznio svoje viđenje učinjenog na Evrobasketu na kojem su “orlovi” doživjeli neuspjeh eliminacijom od Italije u osmini finala.

Pešić, ipak, smatra da je učešće Srbije na Evropskom prvenstvu bilo uspješno i to je obrazložio novinarima u prostorijama KSS tokom dodjele priznanja najboljim pojedincima i ekipama u minuloj godini.

– O tome razmišljam onoliko koliko je potrebno zbog budućnosti reprezentacije Srbije. Naše učešće na Evropskom prvenstvu smatram uspešnim, ponovo smo bili u najjačem sastavu, vratili su se igrači koje javnost želi, a ja kao trener pravio sam ekipu, od 12 igrača koji se između sebe najbolje slažu, na terenu i van njega. Poraz od Italije, to je za mene trenutni neuspeh, izgubljena utakmica i ništa više – naglasio je Pešić.

On se u razgovoru za Tanjug poslije novogodišnjeg koktela KSS dotakao brojnih aktuelnih tema, između ostalog i srpske klupske košarke i istakao da je logično da Zvezda i Partizan imaju strance u svojim redovima jer u evropskom takmičenju igraju protiv klubova koji imaju i više stranaca, Barselone, Bajerna, Efesa i drugih. Podvukao je da KLS klubovi ne igraju internacionalna takmičenja i da je tu potrebno dati prostor domaćim mladim igračima.   

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: get More Information
  2. Povratni ping: Buy Denmark medicine
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button