RUKOMET

Vuja slavi golmana veterana: Iranci napravili iznenađenje na startu Svjetskog prvenstva!

Zahvaljujući prije svega senzacionalnoj partiji golmana Mohameda Sjavošihahenajatija, reprezentacija Irana, koju sa klupe predvodi Veselin Vujović, napravila je malo iznenađenje savladavši Čile u prvom kolu grupe A Svjetskog prvenstva 25:24.

Čudesni čuvar mreže je branio zicer za zicerom, zabilježio je 19 odbrana, a posljednja je bila ključna, deset sekundi prije isteka vremena, kada je zaustavio čist zicer sa desnog krila.

Pobjeda Irana je od ogromnog značaja – ako ne bude „čuda“ u presotala dva kola, selekcija Veselina Vujovića će se, uprkos prognozama, plasirati u drugi krug.

Većim dijelom meča Iranci su vodili, ali je Čile na suvi kvalitet uspio da preokrene. Međutim, simultanka golmana Mohameda (38) trajala je 60 minuta – serijom 4:0, azijska reprezentacija je u samom finišu preokrenula i uspjela da sačuva pobedu. Mohamadreza sa sedam i Heidarpur sa pet golova bili su najefikasniji u pobjedničkim redovima sa po sedam golova, dok je na drugoj strani Ervin Fojčman bio najubojitiji sa šest.

U drugom meču prvog kola ove grupe, večeras se sastaju Španija i Crna Gora.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button