EVROPAKOŠARKA

NOVA POVREDA Kada se Nemanja Bjelica vraća na parket?

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica vratio se prethodnog ljeta u redove Fenerbahčea poslije sedam godina provedenih u NBA. Međutim, 34-godišnjeg Beograđanina i dalje muči povreda lista, zbog koje je propustio i Evrobasket, pa još nije debitovao u timu iz Istanbula.

Poslije pobjede nad Bursom rezultatom 100:84 u Turskom prvenstvu, grčki stručnjak govorio je o kadrovskim problemima sa kojima se žuto-plavi suočavaju, a dotakao se i oporavka srpskog krilnog centra.

– Prava osoba za odgovor na ovo pitanje je timski lekar. Posljednje što mi je rečeno bilo je da je veoma blizu povratka u tim na treninge. Međutim, osjetio je nešto u ahilovoj tetivi, a sada se to detaljnije ispituje. Pod normalnim okolnostima bio bi uključen u tim poslije ove utakmice, ali sada ostaje da vidimo kada će se vratiti – rekao je Dimitris Itudis.

Ovo je drugi mandat za Bjelicu u Feneru – dres ovog tima nosio je od 2013. do 2015. godine, a u tom periodu postao je i MVP Evrolige. Potom je nastupao u NBA kao član Minesote, Sakramenta, Majamija i Golden Stejta.

Fenerbahče je poslije odličnog starta sezone bilježio nešto slabije rezultate, a trenutno su na skoru 12-7. Osim Bjelice, probleme sa povredama u Feneru trenutno imaju Akpinar, Biberović i Džekiri, a udarac je dobio i Buker.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button