KOŠARKANBA

LEBRON BEZ LAŽNE SKROMNOSTI Osjećam da sam najbolji koji je ikada igrao košarku

NBA liga i čitav košarkaški svijet priča o Lebronu Džejmsu pošto je prethodne noći postao najbolji strijelac u istoriji te lige.

Sa 39 poena protiv Oklahome, stigao je do 38.352 poena, čime je prestigao Karima Abdul-Džabara.

Džejms je poslije meča u razgovoru sa Šakilom O'Nilom rekao da bi sebe uvijek izabrao za najboljeg košarkaša svih vremena.

– Pustiću druge da odluče ko je to, da razgovaraju o tome, to je dobra tema za ćaskanje. Lično, odabrao bih sebe prije i protiv bilo koga ko je ikada igrao ovu igru, ali svako će imati svog favorita, svako će odlučiti za sebe – rekao je Džejms i dodao:

– Znam šta sam donosio i šta donosim svake večeri, šta mogu da uradim na terenu. Uvijek osjećam da sam najbolji koji je ikada igrao ovu igru, ali toliko je velikih igrača i samo sam srećan što sam dio tog cijelog putovanja.

Velike reči uputio mu je Karim Abdul-Džabar, čovek koga je upravo prestigao Lebron i simbolično mu uručio loptu na centru terena “Kripto arene”.

– Lebronova karijera je karijera čovjeka koji je planirao da dominira ovom igrom. I traje skoro dvadeset godina. Mora mu se odati priznanje zbog načina na koji je igrao i na tome koliko traje i dominira. On ima tu esenciju koju nije moguće definisati, a koja se zove – liderstvo – kaže Abdul-Džabar.

Džejms priznaje da je mnogo razmišljao kako će postići taj rekordni poen.

– Mnogo ljudi mi je tražilo da izvedem horog i tako oborim rekord ili neko od mojih karakterističnih zakucavanja. Ali i ‘fadeaway’ je moj zaštitni znak, takođe – rekao je Lebron.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button