ATPTENIS

“Apsurd je da Novaku ne daju da igra u Americi”

Novak Đoković će naredne nedjelje igrati na turniru u Dubaiju, ali mali su izgledi da ga uskoro vide i u SAD.

Zbog važećih pravila o ulasku stranaca u SAD, Novak još nije u mogućnosti da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Otuda je i bivši broj jedan, Džon Mekinro, još jednom digao glas protiv pravila koja ne dozvoljavaju da najbolji teniser svijeta igra u Americi.

– Da skratim priču, smijurija je što mu nije dozvoljeno da igra. Apsurdno je da su ga prošle godine protjerali iz Australije. Ja sam primio vakcine. Poštujem to što on nije uradio isto. Ja bih to uradio, ali to je sasvim druga stvar. U ovom trenutku, ili čak i prošle godine, znali smo da je mogao da igra 2021, ali mu nisu dozvolili da igra 2022. Neka mi neko to objasni. I sada mu opet ne dozvoljavaju da igra? To je po mom mišljenju apsurdno. Videćemo šta će se dogoditi – kaže Mekinro.

Novaka zbog postojećih mjera nije bilo prošle sezone na US Openu.

U Australiju se vratio u januaru i osvojio jubilarni deseti pehar u Melburnu.

Mekinro smatra da bi bila velika šteta da ga publika u SAD ne vidi ove sezone.

– Bilo bi apsurdno da mu ne daju da igra u Indijan Velsu i Majamiju ili bilo kom drugom turniru u SAD, posebno na US Openu. Ovo je istorijsko vrijeme u našem sportu, kada su on i Rafa na po 22 grend slema. Veoma je interesantno i ako mene pitate, bila bi velika šteta ako ne uđe u zemlju – zaključio je Mekinro.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: 늑대닷컴
  3. Povratni ping: 다시보기
Back to top button