ATPTENIS

Đoković prokomentarisao obaranje rekorda

Najbolji igrač svijeta Srbin Novak Đoković izjavio je da je počastvovan i ponosan što je oborio rekord Njemice Štefi Graf po broju nedjelja u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković je u ponedjeljak započeo 378. nedjelju na prvom mjestu ATP liste.

Srpski teniser je rekord po broju nedjelja kao broj jedan na ATP listi oborio u martu 2021. godine kada je nadmašio Švajcarca Rodžera Federera, a sada je postao i apsolutni rekorder.

– Pozdrav, teniski fanovi širom sveta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godinama da uspem da ostvarim neka neverovatna dostignuća tokom moje karijere. Poslednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedelja na prvom mestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju – napisao je Đoković na svom instagram nalogu.

Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju gdje će igrati na turniru u ovom gradu.

– Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća. Želim da iskoristim ovu priliku da podelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu – poručio je Đoković.

Srpski teniser će sutra u prvom kolu turnira u Dubaiju igrati protiv Čeha Tomasa Mahača.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button