ATPTENIS

LEGENDARNA AMERIKANKA Igrao ili ne, u svačijoj glavi Novak je prvi

Najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića nema na turnuru u Indijan Velsu.

Neće ga biti ni na Mastersu u Majamiju, jer kao nevakcinisani stranac nije mogao da uđe u SAD.

Kris Evert, bivša broj jedan svjetskog tenisa, kaže da to što ne može da igra ne mijenja mnogo toga, jer će Novak i poslije toga svuda biti favorit.

Na pitanje da li će ga posljednja zabrana ulaska u SAD dodatno motivisati za nastavak sezone, odgovorila je potvrdno.

– Svakako. Što neko više govori Novaku da nešto ne može, on je sve odlučniji. Kada ima kontrolu situacije, to mu daje dodatno gorivo i čini ga odlučnijim da uspije i sve to nabije nekom u lice, da dokaže da je u pravu. Ponekad je kao anti-heroj, čini se da mu uspijeva da se izdigne iz svega kada je izazvan i neko mu kaže ‘ne’ – poručila je Kris Evert.

Đoković trenutno ima 380 poena više od Španca Karlosa Alkarasa na ATP listi.

Kako će izgledati sve u Indijan Velsu, bez Novaka, pokazaće naredni dani.

– Sve je potpuno otvoreno kada Novak nije na turniru. Ako igra, on je uvijek favorit. Čak i kada ne igra po svom punom rasporedu, jer ne može zbog toga što nije vakcinisan, mislim da sve to ne mijenja stvar. On je i dalje broj jedan na svijetu. Igra li pun raspored ili tri četvrtine, u svačijoj glavi on je i dalje prvi.

Đoković je u januaru osvojio Australijan open, bez obzira što je na turniru vukao povredu zadnje lože.

– Bila sam zapanjena da može da igra u tim uslovima. Taj momak može da prebrodi bilo šta. Mentalno je tako jak i fokusiran na svoj cilj. Još jednom se pokazalo koliko je bio mentalno čvrst i voljan da osvoji tu titulu. To je zadivljujuće. On je sjajan i zato je broj jedan, jer ima taj mentalni, emotivni dio, uz paletu vještina. Sve to mu je na visokom nivou, kombinovano, jači nego kod bilo kog drugog – zaključila je Amerikanka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button