EVROPAKOŠARKA

OTPISANI, ALI ZAHUKTALI Veliki izazov za sve bolji Partizan

Poslije 11 i po godina Partizan se vraća u „Mediolanum forum“, gdje će u okviru 28. kola Evrolige u četvrtak gostovati čuvenoj milanskoj Olimpiji.

Ekipa Etorea Mesine najavljivana je kao jedan od glavnih pretendenata za fajnal for pred start sezone, ali su je kadrovski problemi dugo držali zakucanu za začelje tabele. Međutim, u susret sa beogradskim crno-belima, sastav iz „grada mode“ ulazi u fantastičnoj formi.

Partizan je u utorak uveče u bučnoj atmosferi savladao Virtus u Bolonji i ostvario bitnu, možda čak i neophodnu pobjedu na italijanskoj turneji u kontekstu borbe za plej-of. Ipak, ambicije crno-belih ne završavaju se na polovičnom učinku u tekućoj nedjelji, a o tome je govorio i trener Partizana Željko Obradović.

– Teška utakmica u duplom programu, ali moramo da nađemo energiju, volju i pamet da odigramo još jednu dobru utakmicu – poručio je trener Partizana koji na dan utakmice sa Armanijem puni 63 godine.

Ipak, evidentno je da od rođendanskog slavlja neće biti ništa, osim u slučaju pobjede nad timom koji je nekad iz sponzorskih razloga bio poznat pod imenima Simental, Trejser, Filips, Stefanel…

– Olimpija je verovatno u najboljem trenutku što se tiče cele Evrolige. Dobro su počeli sezonu, imali su dosta povreda, ali sada su konsolidovali tim jer su im se svi vratili i oporavili. Imaju rezultate koji su veoma dobri, a dovoljan je podatak da su zabeležili pobede u poslednjh pet mečeva. To govori kakav kvalitet imaju – rekao je trener Partizana.

Biće ovo 27. epizoda rivalstva Željko Obradović – Etore Mesina, dvojice velikana evropske košarke sa kraja 20. i početka 21. veka. Dosad su 26 puta kao glavni treneri vodili ekipe jedan protiv drugog, a srpski trener je uspješniji jer je skor 14-12 za Obradovića.

Utakmicu Armani – Partizan igra se u četvrtak od 20.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Apple reparatie
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button