EVROPAKOŠARKAREGION

PARTIZAN ILI ZVEZDA Kreće “večita” košarkaška žurka

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u utorak u beogradskoj Areni (20.00) počinju finalnu seriju plej-ofa ABA lige.

Poslije mnogo peripetija oko kalendara, konačno je sve završeno, pa će u prvom planu biti dešavanja na terenu.

Posljednji međusobni susret u martu završen je pobjedom Partizana, ali i sukobom Matijasa Lesora i Filipa Petruševa.

– Očekujem zanimljivu seriju, imali smo vremena da se pripremimo i nadam se da ćemo već u prvoj utakmici odigrati dobro. Sigurno da moramo biti na visokom nivou ako mislimo da pobedimo u prvom susretu, jer treba ići iz utakmice u utakmicu . rekao je u najavi meča trener Partizana Željko Obradović.

On je uoči duela sa “crveno-belima” imao poruku za navijače Partizana.

– Imam poruku za naše navijače koji su pokazali da su najbolji i najodaniji u Evropi. Podatak da ćemo već na prvoj utakmici prebaciti brojku od pola miliona navijača je nešto neverovatno. Pozivam ih da ponovo naprave fantastičnu atmosferu, da bodre ekipu i da sve protekne u fer i sportskom duhu. Da se svi ljudi iz Crvene zvedze osećaju prijatno i da se nakon utakmice isključivo i samo priča o košarci – rekao je Obradović, a prenosi zvanični sajt Partizana.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović istakao je da je zadovoljan jer napokon počinje i dodao da su poslije toliko vremena svi željni da počnu, i navijači i igrači jednog i drugog tima.

– Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo i da bolji pobedi. Imali smo malo predsezonu, pripreme, pa se malo sve poremetilo, videćemo. U svim utakmicama će biti ključ koji kvalitet jedne i druge ekipe će da prevagne. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Videćemo šta će da prevagne – rekao je Ivanović novinarima na poslednjem treningu uoči meča.

Finalna serija ABA lige igra se na tri dobijena meča, a Partizan je domaćin u prva dva.

Oba tima su po šest puta bili šampioni ABA lige.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button