EVROPAKOŠARKAREGION

Obradović o Realu i rezultatu 2:0: Završena priča; Ivanović: Možemo da osvojimo ABA ligu

Željko Obradović, trener Partizana, razgovarao je sa novinarima nakon “večitog” derbija.

Košarkaši Partizana su pobijedili Crvenu zvezdu i poveli sa 2-0 u finalnoj seriji.

– Još jednom čestitam igračima na velikoj energiji koju su dali i mojim igračima na pobedi i kao što znate potrebna je još jedna pobeda da se osvoji titula. Bili smo brzopleti, pravili greške i pogotovo u odbrani gde smo dozvoljavali neke šuteve pogotovo za tri poena i mislim da smo bili koncentrisaniji u odbrani u drugom pluvremenu, a imali smo u jednom momentu mnogo faulova i nismo verovali sebi i eto. Igrači su zaslužili ovo i teško je igrati plej-of pa zato dolazi do oscilacija i grešaka u napadu i u odbrani – rekao je Željko Obradović.

Partizan je protiv Reala ispustio 2-0, pa je trener upitan da li se plaši da se opet ne desi to.

– To je završena priča, to je bilo u Evroligi i ovo je ABA liga vodimo 2-0 to je bio naš cilj i idemo da se spremimo na najbolji način da vidimo šta je bilo dobro, a zanima nas samo sledeća utakmica – kaže trener Partizana.

Koliko ekipa ima prostor za napredak?

– Ne znam za to, ali koliko ima prostora da se igrači odmore pre svega u psiholokom smislu zbog svega što nas čeka u narednom meču u Pioniru. Odradićemo sutra trening i da budu svi spremni da pomognu, ovo je plej-of, energija je na prvom mestu i probaćemo da iskoristimo što više igrača. Priprema za nedelju, to nam je u mislima-

Atmosfera? Da li je čuo skandiranje Nedoviću?

– Da vam kažem nešto, pokušavam da budem koncentrisan na vođenje tima. Nešto sam čuo, a nešto nisam, ja od prvog momenta ponavljam iste stvari i nikada nisam rekao lošu stvar za protivnika i molio sam navijače na fer i sportsko navijanje. Nemojte meni to da postavite pitanje i bavite se time ko provocira i zašto provocira. Ovo je na višem nivou. Prošli put smo imali situaciju da mi je Rada postavila pitanje i da je ispalo da sam besneo na konferenciji za medije ili sam najnormalnije odgovorio? Da li je to način? To je klik pa ljudi vide da uđu… Vratimo se na staru priču da zakon o sportu sve rešava. Ja ću uvek da branim pojedinca i ne treba vulgaran biti ni prema jednom čoveku i ja sam protiv toga. Kako da utičem na to? Ne znam. Nikoga ne treba napadati verbalmo, a ne daj Bože fizički – poručio je najtrofejniji evropski trener.

Duško Ivanović se nakon meča pojavio na konferenciji za medije.

– Čestitke Partizana iskoristli su prednost domaćeg terena i vode 2-0, a mi smo igrali bolje u prvom poluvremenu i imali smo šanse da pobedimo utakmicu i mislim da smo pomogli Partizanu sa nekim promašajima i sa padom u odbrani u drugom poluvremenu, ali dobro, igra se do tri i idemo na naše teren i to ne menja naš filing da možemo da pobedimo i osvojimo ABA ligu – rekao je Duško Ivanović.

Uslijedio je neki komentar na Ivanoviću koji ga naljutio.

– Da idem ja? Imajte malo respekta prema meni, ja imam respekta prema vama. Recite sada još nešto slobodno – pobjesneo je Ivanović.

Nakon toga je postavljeno pitanje treneru Crvene zvezde.

– Nama je večeras falio taj dobar završetak, imali smo par promašenih zicera i zaboravili da utakmica traje 40 minuta – kaže Zvezdin trener

Šta uliva dozu samopouzdanja?

– Verujem igračima, strašno im verujem i znam kako igraju i znam da možemo da pobedmo Partizan i to iskreno mislim. Ako neko hoće da osvoji titulu on ne sme da ima sumnju ni ja ni moji igrači i mi ni nemamo sumnju – poručio je crnogorski stručnjak.

Šta će biti cilj za sledeći utakmicu, na šta ide fokus?

– Mislim da se dosta dobro poznajemo i igrali smo već sedam utakmica i neki sitni detalji će odlučiti utakmicu,a sad da ne ulazimo u detalje i sigurno ćemo nešto promeniti i mi i Partizan kako bi bilo bolje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button