KOŠARKANBA

Gasol o Jokiću iz drugog ugla – košarka nije u prvom planu

Nekadašnji španski košarkaš Pau Gasol veliki je poštovalac lika i djela Nikole Jokića.

Bivši igrač Memfisa i Lejkersa između ostalih je naročito istakao njegove ljudske kvalitete, dok je njegovo očigledno košarkaško umijeće stavio u drugi plan.

Gasol se dohvatio Jokića i istorijske titule Denvera prilikom razgovora za “Mundo Deportivo” na predstavljanju njegovog ljetnog kampa i tom prilikom istakao da srpski centar predstavlja vrijednosti koje on veoma cijeni.

– Jokić je igrač koji je na vrhunskom nivou već godinama, sa dvije MVP titule u regularnoj sezoni i ove godine je mogao da je osvoji takođe. Obožavam to, jer je Nikola pokazuje vrijednosti za koje mislim da su veoma važne i pozitivne za sport. Pored toga što je na visokom nivou (u igračkom smislu) i koliko je nevjerovatan kao košarkaš – rekao je Gasol.

Potom je podrobnije objasnio na koje vrijednosti tačno misli.

– Čini da njegovi saigrači budu bilji, uvijek je nevjerovatno skroman i pokazuje fantastične porodične vrijednosti. Kada mu govore o paradama i proslavama, on samo želi da bude kod kuće sa porodicom. To su važne stvari koje sport predstavlja – zaključio je Gasol.

Podsjetimo, Gasol je od 2001. do 2019. godine igrao u NBA, prije nego što se vratio u svoj matični klub Barselonu. Tokom karijere dva puta bio šampion lige i šest puta “Ol-star”, a Lejkersi su njegov dres sa brojem 16 povukli iz upotrebe.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button