EVROPAKOŠARKANBAREGION

“Jokić je škrt na rečima, ne razumem kako sve isprati”

Trener KK Džoker Nebojša Vagić napravio je istorijski uspjeh sa timom Nikole Jokića sa kojim je uspio da izbori plasman u KLS.

Ekipa iz Sombora je po prvi put u svojoj kratkoj istoriji u elitnom rangu, a planovi su veliki pa će tako po prvi put igrati i stranci u njihovom timu.

Vagić se nada da će igrači uspjeti da se izbore i ostanu i naredne sezone u KLS, a naročito je pohvalio Jokića koji ih usmjerava.

– Nikola je čovek od nekoliko reči. Vrlo je škrt sa rečima i on može da kaže samo ono što može na terenu ili u praksi da potvrdi. Jako je ozbiljan karakter po tom pitanju, ali ga treba pažljivo slušati i videti šta on pokušava da kaže i pratiti. Za sada sam razumeo da je sa nekim stvarima zadovoljan, da neke stvari treba da budu bolje, da se malo otvorimo od te taktički zatvorene košarke koja je evropska košarka i da se otvorimo ka toj američkoj košarci koja je mnogo više otvorenija, koja daje dosta više trčanja i atraktivnosti. Hvala mu na svemu tome, videćemo koliko možemo da uradimo – rekao je Vagić u razgovoru za “Sprotal”.

Kako kaže, Jokić i njegova braća sve uspiju da isprate iz SAD.

– Oni uspevaju sve da isprate i ja ne razumem kako. Jutros sam bio sa Nikolom i pričali smo o košarci naveliko. Ne znam kako to uspevaju. Sad sam pričao sa Nemanjom. Oni sve znaju, gledali su treninge. Ja sam trener i iskren da budem, ne mogu sve da pohvatam. A oni sve uspešno pohvataju, dele sa mnom te neke ideje. Daju nam tu podršku da ne gledamo ništa osim pobeda u sledećoj sezoni. Krećemo od prvog kola i pobede, pa idemo dalje – zaključio je Vagić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button