EVROPAKOŠARKA

Zvanično: Zvezda u Evroligi!

Zvezda u Evroligi i naredne sezone, i Partizan potvrđen!

Košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda igraće Evroligu naredne sezone, potvrdilo je elitno takmičenje. Partizan će igrati kao šampion ABA lige, dok su ‘crveno-beli’ dobili specijalnu pozivnicu.

Na sastanku Borda Evrolige u Barseloni potvrđeni su učesnici elitnog takmičenja za narednu sezonu, a zapravo je lista ostala ista kao prošle sezone.

U Evroligi će naredne sezone igrati sljedeći klubovi (po abecednom redu): Alba, Anadolu Efes, Armani, Asvel, Bajern, Barselona, Baskonija, Crvena zvezda, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Partizan, Real, Valensija, Virtus, Žalgiris.

Posljednjih dana je bilo nedoumica zbog činjenice da je vicešampion Evrokupa želio prolaz u elitno takmičenje, pošto je Gran Kanarija odustala od učešća, ali su specijalne pozivnice dobili Crvena zvezda, Valensija i Virtus.

Na pomenutom sastanku je dogovorena i promena formata takmičenja koji se tiče plej-ofa. Najboljih šest timova će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će se oni koji budu od šestog do 10. mjesta igrati plej-in za preostala dva. Sedmoplasirani i osmoplasirani će u jednom meču odlučiti učesnika Top8 faze, a poraženi će potom igrati sa pobednikom duela između devetoplasiranog i desetoplasiranog za posljednje mjesto. Tim sa boljim skorom će imati prednost domaćeg terena u tim susretima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button