EVROPAKOŠARKA

Pešić poveo 14 košarkaša u Atinu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odredio je spisak od 14 igrača za Akropolis kup.

Srbija pripreme za Mundobasket nastavlja na turniru u Atini, a Mozzart sport objavio koji su to igrači koje je Pešić poveo u glavni grad Grčke.

Na spisku putnika se našlo 14 imena: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Jović, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Boriša Simanić.

Put Atine nisu krenuli Alen Smailagić, Uroš Trifunović, kao i Dušan Beslać i Nikola Topić.

– Dvojac Partizana je i dalje na terapijama zbog povreda i viroze, Dušan Beslać se oženio za vikend i dobio je poštedu, dok se Nikola Topić odmara posle osvojene zlatne medalje za igrače do 18 godina u Nišu – navodi Mozzart sport.

Srbija 8. avgusta sastaje sa Grčkom u OAKA Areni, dok će dan kasnije igrati protiv Italije, a poslije toga će u beogradskoj Areni dočeklati Portoriko 16. avgusta, što će biti oproštaj od domaće publike pred put u Kinu.

Tamo će imati dvije posljednje provjere protiv selekcije Saša Đorđevića (20. avgust) i Brazila (21. avgust).

Izabranici Svetislava Pešića igraće u grupi B u Manili, a u prvom meču 26. agusta snage će odmeriti sa selekcijom Kine, koju vodi srpski trener Aleksandar Đorđević.

Pored Srbije i Kine u ovoj grupi su još Južni Sudan i Portoriko.

Košarkaši Srbije odigrali su do sada dva pripremna meča sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom iza zatvorenih vrata i oba puta su zabilježili pobjede.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button