EVROPAKOŠARKAREGION

PODRŽIMO „ORLOVE“ Srbija protiv Portorika za uspješan let ka Aziji

Košarkaši Srbije od 19 sati u Štark areni igraju protiv Portorika pripremni meč pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ekipa Svetislava Pešić duelom sa rivalom iz grupe na Mundobasketu oprostiće se od domaće publike, pošto joj slijedi put u Aziju.

“Orlovi” će već u četvrtak krenuti u Kinu, gdje će prvo igrati još dvije kontrolne utakmice sa domaćom selekcijom i Brazilom prije nastupa na SP na Filipinima.

U dosadašnjem toku priprema, tim Srbije je odigrao utakmice protiv BiH i Poljske iza zatvorenih vrata, kao i dva meča u okviru “Akropolis kupa” protiv Grčke i Italije.

– Odlično smo radili, momci su uložili sav mogući entuzijazam uz dobru koncentraciju. Mnogo smo razgovarali, naravno fali nam još finalizacija svega ovoga što je prošlo kroz trening. Odigrali smo četiri utakmice do sada, to je bilo po meni dosta dobro za ovu fazu priprema. Sada nas očekuju još tri utakmice. Protiv Portorika ovde u Štark areni, očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe. Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bi se pripremili za Svetsko prvenstvo. U Šenženu ćemo odigrati još dve utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Treniraćemo tamo, možda organizujemo trening utakmicu sa nekom ekipom iz drugih grupa, to ćemo još videti. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju – rekao je Pešić.

Košarkaš Ognjen Dobrić vjeruje da će tim na SP biti u pravoj formi.

– Još jedna u nizu pripremnih utakmica koju moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Znamo šta je naš cilj, da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo, da se kroz ove utakmice i treninge što bolje uigravamo i budemo najbolji kada bude najpotrebnije, a to je Svetsko prvenstvo. Sledi potom turnir u Kini, a nakon toga Manila. Sve ove utakmice više služe kao treninzi. Sigurno nećemo izgledati najbolje i najlepše i igrati košarku kakvu želimo, ali treba da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening i budemo najbolji u Manili”, rekao je Ognjen Dobrić.

Srbija je u Atini pobijedila Grčku, ali je izgubila od Italije.

– Prve dve utakmice su bile zatvorene, druge dve su svi imali priliku da vide. I dalje se uigravamo, i dalje se upoznajemo jedni sa drugima i mislim da iz utakmice u utakmicu idemo na bolje. Ima stvari na kojima treba da radimo, ali smo zadovoljni postignutim do sada. Znamo dobro ekipu Portorika, igrali smo pre par godina sa njima u Beogradu, to je manje-više ista ekipa. Igraju dosta brzo kao i sve ostale ekipa iz Južne Amerike, znamo šta da očekujemo. Zavisi sve od nas, iskoristićemo tu utakmicu da se pripremimo za ono glavno što nam predstoji – kaže Filip Petrušev.

Srbija igra u Manili u grupi B, a rivali su joj Kina, Južni Sudan i Portoriko.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button