KOŠARKA

SELEKTOR KANADE Ne zanima me ako se Srbija bude žalila na suđenje

Đordi Fernandes, selektor Kanade, pohvalno je pričao o selekciji Srbije, a dotakao se i komentara Slovenaca na suđenje u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Kanada i Srbija igraju u petak u 10.45 utakmicu polufinala Mundobasketa, a selektor našeg protivnika na početku konferencije pričao je o čuvanju Bogdana Bogdanovića.

– Veoma dobar šuter, uopšteno košarkaš. Može da igra pik-en-rol, zatim da poentira na različite načine, veoma aktivan, biće to težak zadatak, ali kao što sam rekao i prije – imamo momke koji mogu da ga čuvaju, ne jednog, nego više njih. Branićemo ga kao tim, znamo da je Srbija veoma dobar tim i biće to odličan izazov za nas – rekao je Fernandes.

– Jedan su od najboljih defanzivnih timova, tjeraju protivnika na dosta izgubljenih lopti, nakon čega igraju dobro u tranziciji. Moramo da se pripremimo na to, na fizičku igru – kazao je.

Selektor Svetislav Pešić rekao je da se Kanada bolje prilagodila na FIBA pravila od Sjedinjenih Američkih Država.

– To je samo mišljenje i zaista ga cijenim. Takođe mislim da je SAD jako dobra ekipa, srećan sam kako su moji igrači zaigrali, realno, potpuno novi stil košarke. Prilagođavamo se pravilima, stilu, turniru. Veoma sam srećan kako tim raste iz utakmice u utakmicu – kazao je.

Slovenija se žalila na suđenje, da li očekuje isto od Srbije?

– Ne znam šta će uraditi (Srbija) i ne zanima me. Ako se budu žalili, neka se žale, mi moramo da igramo našu igru. Moramo da ostanemo smireni i da kontrolišemo samo što je do nas. Protiv Slovenije smo uradili sjajan posao defanzivno kao tim, a Dilon (Bruks) je priredio odbrambenu kliniku koja bi trebalo da bude u muzeju FIBA u nekom trenutku – kazao je.

Za kraj, da li misli da će Srbija biti najteži rival?

– Da, očekujem, pošto je polufinale Svjetskog prvenstva. Vođeni su od strane sjajnog trenera, grupa su momaka koja igra zajedno, imaju više FIBA iskustva od nas. To će biti dobar izazov za moj tim i radujemo mu se – zaključio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button