KOŠARKANBA

Pešić: Partizan i Zvezda treba da napuste ABA ligu

Svetislav Pešić smatra da Zvezda i Partizan treba da napuste ABA ligu.

Selektor Srbije gostujući u emisiji “Oko” na RTS rekao da u trenutku kada Partizan i Crvena zvezda osiguraju učešće u Evroligi na duži niz godine, bi trebalo da napuste ABA ligu.

– Mislim da mi nemamo piramidu sistema takmičenja u kojoj je najvažnija stvar da se proizvode igrači. Mi imamo u svim ligama igrače koji nemaju apsolutno nikakve perspektive za budućnost velikih naših klubova ili za reprezentaciju. Najverovatnije, ono što će se desiti iduće godine ili za dve godine, verovatno će Crvena zvezda i Partizan dobiti pozivnicu za Evroligu, a posle toga će postati suvlasnici takmičenja. To će se 100 odsto desiti – pričao je Pešić i dodao:

– Šta ćemo onda? Mi ne treba da igramo ABA ligu. Ne da ukinemo. Nego mi moramo da se vratimo tamo gde pripadamo. Znači, mi moramo da imamo profesionalnu srpsku ligu. I to odmah, sada, odmah. Odmah sada, na kraju ovog olimpijskog ciklusa. Da, onog trenutka kada Crvena zvezda i Partizan definitivno dobiju sigurnost da će svake godine igrati Evroligu kao litvanski klubovi – rekao je Pešić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button