BIHKOŠARKA

Elektroprivreda Srpske obradovala Fenix za deseti rođendan

Košarkaški klub Fenix Basket u oktobru 2023. godine proslavlja deseti rođendan kluba.

Preko 3.000 djevojčica i dječaka svoje košarkaške korake počeli su u ovom klubu iz Bijeljine.

Za deseti rođendan stigao je poklon od Elektroprivrede Republike Srpske. Kako su rekli iz Fenix-a do sad najvredniji poklon za članove, kluba.

– Elektroprivreda Republike Srpske obradovala nas je ugovorom koji će biti od velikog značaja za 150 djevojčica i dječaka i desetoro djece sa poteškoćama u razvoju koji treniraju u našem klubu – istakao je predsjednik kluba Branimir Đokić.

Đokić je dodao da liga mlađih kategorija upravo počinje, a ugovor sa Elektroprivredom i finansijsko sredstva koja su doznačena služiće za putovanja, organizacije utakmice, kupovinu opreme kao i igranje prijateljskih utakmica za škole košarke.

– Što se tiče finansiranja, mi se finansiramo od pomoći grada Bijeljina, uplatama članarina i donacijama od privrednika kojima se ovim putem srdačno zahvaljujemo. Potpisivanje ugovora sa Eletroprivredom Republike Srpske najviše koristi imaće naši članovi i treneri koji će imati bolje uslove za treninge, organizaciju putovanja za utakmice i turnire, kupovinu sportskih rekvizita kao i opreme za trening i utakmice – rekao je Đokić.

Elektroprivreda Republike Srpske je organizovana kao Mješoviti Holding “Elektroprivreda” Republike Srpske akcionarsko društvo Trebinje. MH Elektroprivredu Republike Srpske čine 11 zavisnih preduzeća i matično preduzeće koje permanentno kontroliše, odnosno prati i ocjenjuje uspješnost poslovanja svih zavisnih preduzeća. MH ERS u svom sastavu ima pet preduzeća koja se bave proizvodnjom električne energije. MH ERS u svom sastavu ima i pet preduzeća za distribuciju električne energije. Takođe, u sastavu MH ERS je i ZP Istraživačko razvojni centar elektroenergetike IRCE a.d. koji se bavi istraživanjem, ispitivanjem i razvojem elektroenergetske opreme.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button