KOŠARKAREGION

Zvezdina “osveta” ili Partizanovih 2-0?

Košarkaši Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u utakmici petog kola regionalne ABA lige. Utakmica je na programu od 20 sati u “Beogradskoj areni”.

Crveno-beli će imati šansu da se revanširaju za prethodni poraz od “večitog” rivala od prije samo četiri dana.

Partizan je takođe pred svojim navijačima pobijedio Zvezdu sa 88:86, u meču petog kola Evrolige.

Gledali smo odličan okršaj u četvrtak sa puno oscilacija na obje strane, gdje su crno-beli iskoristili dobar momentum Alekse Avramovića i na njegovim “krilima” došli do velike pobjede.

Partizan jeste dobio derbi, ali je izgubio kapitena Kevina Pantera, koji ima problem sa povredom i odsustvovaće dvije nedjelje sa terena. Isti slučaj je i sa Mateušom Ponitkom, koji je takođe povrijeđen već neko vrijeme.

Veliko pitanje se postavlja, a to je: Ko će da “obuje” Panterove cipele.

Trenutno u najboljij formi u ekipi Partizana je Aleksa Avramović, koji je u prethodnoj utakmici postigao 14 poena, a prije toga u susretu sa Megom čak 26. Pored njega, taj koji bi mogao da bude “ključan igrač” je i Džejms Naneli, koji važi za odličnog poentera, a s obzirom na iskustvo nema sumnje da će preuzeti veći broj šuteva na ovom meču izostankom kapitena.

Trener crno-belih Željko Obradović očekuje da će utakmica biti teška.

– Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i danas. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije je da svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum. Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili naši navijači u evroligaškoj utakmici – rekao je Obradović.

S druge strane, u timu Crvene zvezde neće biti Branka Lazića, ali bi Nemanja Nedović mogao da konkuriše za tim. Srpski mediji su prenijeli da se povrijedio i Adam Hanga i da neće da bude u protokolu, ali Janis Sferopulos nije potvrdio njegovo odsustvo, tako da ćemo morati da sačekamo neposredno prije meča kako bi saznali stanje bitnog igrača za crveno-beli tim.

Svakako, veći problem imaju crno-beli s obzirom na već skraćenu rotaciju, dok crveno-beli imaju nešto više opcija, s obzirom na širinu klupe.

Partizan je pobjedom u Evroligi preskočio “večitog” rivala na tabeli i može da bude zadovoljan sa skoro 2-3, ali Zvezda sa druge strane ima veliku prednost u ABA ligi, pošto je neporažena, a pobjedom u derbiju bi drastično povećala šanse za prvo mjesto na tabeli i prednost domaćeg terena na kraju regularnog dijela sezone.

Problem loše završnice crveno-belih se nastavio, što smo videli i u četvrtak, kada su od +14 došli do poraza. Katastrofalna poslednja četvrtina (35:21), je dovela ekipu sa “Malog Kalemegdana” do novog poraza.

Da bi crveno-beli došli do pobede, pre svega mnogo bolje napadački moraju da odigraju lideri ekipe, prevashodno Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić, a poput “iks-faktora” na prethodnom meču u vidu Džoela Bolomboja, ovoga puta bi mogao da iskoči i neko od bekovao, kao na primer Jago Mateus, koji je u jednom momentu prethodnog meča doneo veliku energiju timu.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe i da njegov tim mora da izvuče zaključke iz duela sa “večitim” rivalom u Evroligi.

“Svesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna. Daćemo sve od sebe, jer nam je i ova utakmica jako važna”, rekao je Sferopulos.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button