EVROPAKOŠARKA

NOVI DUEL SA MANJE TENZIJA Može li Obradović ponovo da savlada Ivanovića?

Košarkaši Partizana u šestom kolu Evrolige gostuju ekipi Baskonije.

Crno-beli posle pet kola se nalaze na 11. mestu sa učinkom od dve pobede i tri poraza, dok su Baksi na samo jednom trijumfu.

Izabranici Željka Obradovića u ovaj duel ulaze posle dve pobede nad Crvenom zvezdom, prvu u Evroligi od 88:86, a četiri dana posle u sklopu ABA lige od 98:87.

Ove dve pobede će sigurno dosta uticati da crno-beli u ovaj meč uđu sa dosta samopouzdanja, dok motivacije sigurno neće manjkati, jer je Partizan u prošloj sezoni poražen od Baskonije (103:96) tek posle produžetka, jer su prethodno u regularnom delu utakmice primili trojku u poslednjoj sekundi od strane Markusa Hauarda.

Sa druge stane crno-beli su prošle sezone na svom parketu bili bolji od Baskonije sa (83:65).

Baskonija je pred ovaj duel sa Partizanom dobila novog starog trenerak, po četvrti put na klupu ovoga tima je seo Duško Ivanović kome će tako prva utakmica u Evroligi biti upravo protiv crno-belih sa kojima je poražen prošle sezone u finalu ABA lige posle pet utakmica dok je sedeo na klupi Crvene zvezde.

Trener crno-belih Željko Obradović je pred ovaj meč rekao da ekipa mora što pre da zaboravi dve pobede nad Crvenom zvezdom i da se skoncetriše na veoma bitan duel sa Baskonijom.

“Ono što za nas važi posle dve odigrane utakmice protiv našeg velikog protivnika Crvene zvezde je da idemo maksimalno motivisani, da vidimo u kakvom su oni stanju. Biće mnogo motivisani sa novim trenerom posle serije loših rezultata u poslednje vreme. Svaka utakmica u Evroligi je važna, probaćemo da nastavimo sa dobrim igrama”, izjavo je Obradović.

Partizan će i na ovom meču biti u istom sastavu kao sa poslednje utakmice koje je igrao u ABA ligi protiv Crvene zvezde, što znači da će crno-beli biti bez kapitena Kevina Pantera i Mateuša Ponjitke, koji bi uskoro trebalo da se vrati na teren.

Ni Baskonija neće u punom sastavu izaći na teren, jer se muče sa povredama, tako da na parketu u petak veče neće biti Dijeza i Diopa.

Klub iz Vitorije nije puno menjao svoj sastav, u ekipu su stigli bivši košarkaš Partizana Kodi Miler Mekintajer, dok spoljnu liniju čine starosedeoci Vanja Marinković i Markus Hauard.

“Zato smo tu, volimo da igramo, spremni smo za sledeću utakmicu koja je najvažnija. Važan je i svaki poen, pokušavamo da igramo svih 40 minuta i da se vratimo kao pobednici. Mnogo je utakmica, svaki tim daje sve od sebe i u svakom trenutku sve može da se preokrene”, rekao je Doužer.

Utakmica Partizana i Baskonije je na programu u petak od 20.30 u Fernando Buesa areni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button