KOŠARKANBA

Nagetsi dobijaju, rekordi padaju, Nikola Jokić caruje ligom

Ekipa Denver Nagetsa nastavlje da dokazuje zbog čega je pred početak sezone slovila za najvećeg favorita za osvajanje šampionskog prstena u NBA. Tim Majkla Melouna je na parketu svoje „Bol arene“ u noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom vremenu pobedio Nju Orleans Pelikanse ubedljivom rezultatom 134:116. Još jednu čudesnu partiju pružio je srpski centar Nikola Jokić i na novi način se upisao u istoriju najjače svetske lige.

Sastav iz Kolorada popravio je tako skor na 7-1, dok su „Pelikani“ na 4-3.

Što se tiče Jokića, najboljeg košarkaša sveta, on igra upravo u skladu sa tim epitetom. Goste iz Luizijane je dočekao sa neverovatnih 35 poena (15/24 iz igre, 3/5 slobodna bacanja), 14 skokova, 12 asistencija, 1 blokadom, 1 ukradenom i 2 izgubljene lopte za 36 minuta na parketu.

Tako je 28-godišnji Somborac došao do 108. tripl-dabla u karijeri i prestigao dve veličine kao što su Džejson Kid i Lebron Džejms. Izbio je na četvrto mesto večne liste po ovom parametru – ispred njega su samo Rasel Vestbruk (198), Oskar Robertson (181) i Medžik Džonson (138).

A kako bi tek bilo da Jokić nije imao i problema sa povredom… Novinar Herison Vind, koji izbliza prati „Zlatno grumenje“, pre utakmice napisao je da je Jokićev nastup protiv Nju Orleansa diskutabilan usled povrede desnog ručnog zgloba. Ipak, ispostavilo se da problem sa rukom ni u najmanjoj meri nije omeo Srbina da donese pobedu svom timu.

Evidentno je da je iz utakmice u utrakmicu sve veći jaz između Jokića i trenutno drugog najboljeg igrača NBA – ko god to bio u ovom momentu. Sa ovom razlikom na vrhu može da se poredi eventualno period od 2012. do 2013. godine, kada je upravo Lebron Džejms u dresu Majami Hita dominirao ligom. Sportklub.rs

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button