EVROPAKOŠARKA

Zvezda čeka prvu veliku pobjedu u Evroligu, pada li Fener?

Fenerbahče jedan od dva poraza ove sezone u Evroligi doživeo upravo u Beogradu, a sada će u glavnom gradu Srbije u tri dana odigrati dve utakmice, najpre protiv Crvene zvezde, potom i Makabija.

Posle sedam kola u Evroligi, Crvena zvezda je pri dnu tabele, sa skorom od dve pobede i pet poraza. Daleko od proklamovanih ambicija sa početka sezone.

Obe pobede crveno-beli su ostvarili na domaćem terenu, prvu pod komandom Duška Ivanovića protiv Asvela, drugu kad je šef struke već bio Janis Sferopulos, u duelu protiv Bajerna.

Ipak, ekipa sa Malog Kalemegdana čeka prvi veći skalp u sezoni, s obzirom na to da su propustili veliku šansu da dođu do pobede u Litvaniji protiv Žalgirisa, na gostujućem terenu u duelu sa Partizanom, protiv Barselone u Španiji…

Na drugoj strani Fenerbahče stoji prilično dobro, ekipa Dimitrisa Itudisa ima odličan skor, pet pobeda i dva poraza. Ta dva poraza bila su prilično tesna, oba gostujuća, prvi u Valensiji (77:74), drugi upravo u Beogradu od Partizana (85:84).

Kako su preneli mediji u Turskoj, Marko Gudurić i Nik Kalates su sa ekipom Fenerbahčea, ali je neizvesno da li će igrati. Ne treba zaboraviti da Feneru dva dana kasnije sledi još jedan duel u Beogradu, protiv izraelskog Makabija.

„Fenerbahče je tim koji je napravljen da ode na fajnal-for. Posle nekoliko utakmica zajedno moramo da igramo dobru odbranu i više u sistemu. Fener ima igrače koji mogu da vas ‘ubiju’ ako ih ne branite dobro. Što se tiče napada, moramo da igramo zajedno i pronađemo najbolja rešenja. Moramo da čitamo situacije i uzmemo ono što nam se pruža. Lazić i Hanga su još uvek van stroja“, istakao je Sferopulos.

Jasno je Sferopulosu i šta njegov tim treba da uradi da bi stigao do vrednog trijumfa.

„Moramo da damo maksimum da pobedimo. Ovako se spremamo i za sledeći meč, nije bitno šta se desilo na prethodnim mečevima, fokusirani smo na sledeći meč. Napravićemo plan, jasno ćemo definisati prioritet i bićemo spremni za njih“, izjavio je Sferopulos. Sportklub.rs

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button