EVROPAKOŠARKA

PARTIZAN NA ISPITU U MINHENU Može li se bez skoka protiv Bajerna?

Košarkaši Partizana igraju večeras od 20.30 časova u Minhenu meč osmog kola Evrolige u Minhenu protiv ekipe Bajerna.

Evroliga, 8.kolo

Bajern Minhen – Partizan

Dvorana: BMV Park (Minhen)

Sudije: Fernando Roka (Portugalija), Tomislav Hordov (Hrvatska), Kristaps Konstantinovs (Letonija)

Biće to duel najbolje skakačke (38,7) i jedne od najslabijih (30,6) po tom parametru u kontinentalnom takmičenju. Prvi problem za crno-bele je to što su oni potonji.

Da tu razliku ublaže neće moći da im pomogne Balša Koprivica, koji zbog bolesti nije ni otputovao sa ekipom, dok će Partizan i na ovom meču biti i bez Kevina Pantera.

Zato će mnogo tereta morati da ponesu Alen Smailagić i Frenk Kaminski.

“Izlazimo iz jako teškog poraza, imali smo dva dobra treninga, pokušavamo da se spremimo što bolje, videli smo njihove odbrane i napade i probaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu”, rekao je Smailagić pred ovaj duel.

Heroj pobede nad Fenerbahčeom želi da ostavi Igokeu iza sebe.

“Ovo će biti dobar test za nas, igramo u gostima, protiv dobrog tima mi moramo da igramo naš stil košarke. Ne treba da budemo opterećeni prošlom utakmicom, samo treba da odemo tamo i odigamo dobru utakmicu”, istakao je Kaminski.

Partizan ima i novog aduta u rukavu – Bruna Kabokla. Brazilac je upravo iz ovog razloga i doveden, ali teško je od njega očekivati da već na debiju u Evroligi dominira u “reketu”.

Što je i pokazao njegov prvi meč u regionalnoj ligi, a pogotovo što će rival na drugoj strani biti iskusan igrač poput Serža Ibake koji je ujedno i najbolji skakač kod Bavaraca sa 6,5 skokova po meču.

“Crno-beli” se uoči duela sa timom iz Minhena nalaze na 11. mestu na tabeli Evrolige sa tri pobede i četiri poraza, dok je Bajern na 15. poziciji sa skorom 2/5.

U meč ulaze nakon neočekivanog poraza u trileru protiv Igokee u ABA ligi (91:89), čemu je prethodila još jedna neizvesna završnica i pobeda nad Fenerbahčeom.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je uoči meča sa Bajernom da je neophodno zaustaviti protivnički šut za tri poena i njihove ofanzivne skokove.

“Znamo ih dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče sa dosta šuteva za tri poena, i najbolji su kada se priča o skoku u napadu. To su stvari koje su bitne da zaustavimo i šut za tri poena i ofanzivni skok”, rekao je Obradović.

Bajern je u seriji od četiri poraza, od čega dva u Evroligi. Jedan im je nanela i Crvena zvezda koja je u sredu veče nanela drugi uzastopni poraz turskom predstavniku u srpskoj prestonici.

Trener košarkaša Bajerna Pablo Laso izjavio je da je za proces u kom se nalazi njegov tim bitno da kroz pobede stiču samopouzdanje.

“Znali smo da nas očekuje težak novembar, sa mnogo gostovanja i dva puta pred beogradskim navijačima koji prave dobru atmosferu u “Areni”, ali za nas je i dalje značajna prednost što imamo poznato okruženje. Ako budemo bolje skakali na oba koša i manje gubili loptu, to bi nam pomoglo. Partizan ima agresivan tim, ali za naš proces je važno da kroz pobede stičemo samopouzdanje”, istakao je Laso.

Španski stručnjak takođe ima kadrovskih problema pred ovaj meč. Prema iz Nemačke, Andreas Obst ima problema sa stopalom, dok Isaka Bongu muči povreda prepone.

“Bonga ima problem sa preponama, tako da nije isključeno njegovo učešće. Što se tiče Obsta, koji ima povredu stopala, to je malo teže, ali nadam se da je Izi dobro i da će Andi biti dobro i ove nedelje”, objasnio je Laso njihovo stanje.

Ovo će biti prvi susret dva tima ove sezone, a letos su odigrali i prijateljski susret koji je pripao Bajernu. Partizan je slavio na oba meča prošle sezone u Evroligi. B92

Evroliga, 8.kolo

Utorak

Monako – Anadolu Efes 82:89

Makabi – Olimpijakos 74:79

Valensija – Real Madrid 73:76

Virtus Bolonja – Milano 86:79

Crvena zvezda – Fenerbahče 87:56

Sreda

20.00 Alba – Asvel

20.15 Panatinaikos – Žalgiris

20.30 Baskonija – Barselona

20.30 Bajern – Partizan Mozzart Bet

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button