EVROPAKOŠARKA

NOVI NJEMAČKI TEST Da li će Partizan pametno preskočiti Albu?

Košarkaši Partizana duplo kolo u Evroligi završavaju duelom protiv berlinske Albe u Štark areni od 20.45.

Posle gostovanja u Minhenu, crno-beli su se u Beograd vratili sa petom reckom u koloni za poraze, pošto je ekipa Pabla Lasa odbranila domaći teren i slavila 94:85.

Samo 48 sati kasnije tim Željka Obradovića očekuje novi nemački ispit i to protiv ekipe koja trenutno drži poslednje mesto na tabeli elitnog takmičenja sa skorom od jedne pobede i sedam poraza.

Bez obzira što se crno-beli nalaze u seriji od dva poraza u svim takmičenjima i promenljivoj formi, uloga favorita je na njihovoj strani i sve osim pobede, upalilo bi dodatni alarm za aktuelnog šampiona regiona.

Meč u Bavarskoj još jednom je ogolio hronične probleme koje crno-belih imaju ove sezone, počev koncentracije i odbrane, koja je još jednom primila više od 90 poena.

Više puta pominjani skok i ovaj put bio je nešto čime se tim Željka Obradovića nije mogao podičiti – ukupno 25 uhvaćenih lopti naspram 39 minhenskog Bajerna, bio je jedan od razloga zašto beogradski crno-beli u “domaćinskoj” atmosferi nisu zabeležili četvrti trijumf u elitnom takmičenju.

U osmoj rundi utihnule su i nišanske sprave spoljne linije, Džejms Naneli, Zek Ledej i Pi Džej Doužer bili su iznad letargične ofanzive, a značajno su podbacili Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Dalino Anđušić, koji zbirno postigli samo šest poena.

Još jednom se videlo koliko Partizanu nedostaje kapiten Kevin Panter i njegovi poeni u najbitnijim trenucima, a na temu voljnog i motivacionog momenta, Željko Obradović imao je šta da kaže svojim igračima posle poraza u sredu.

“Oba pitanja su dobra i lepa i o motivaciji i odbrani, ali su oba za igrače. Da li možemo da popravimo odbranu, sa ovakvim rasporedom i načinom na koji igramo nije lako. Jer nemamo mnogo vremena za to, ali ima nekih situacija koje su stvar želje, da se odigra pametnije pre svega i da u toj borbi za poziciju i skok, da budeš malo hrabriji i odlučniji i u tom smislu može da se popravi. Optimisti smo”, bile su Obradovićeve reči.

A nadu za dodatni optimizam daje i najnovije pojačanje Bruno Kaboklo, koji je u Minhenu pokazao od kolike će pomoći biti crno-belima kako u reketu, tako i na spoljnoj liniji kad se bez zadrške odluči da podigne šut sa distance od 6.75.

“Bila je dobra utakmica sa moje strane. Pokušavam da razumem sistem, trenera i igrače. Bilo mi je bitno da uhvatim ritam. Uskoro ću znati pravu rolu u ovom timu. Daću sve od sebe i boriću se u svakoj utakmici. Imao sam nekoliko grešaka. Posle gledanja video snimka, uočio sam ih. Očekujem da tim bude bolji na obe strane terena, da bolje skačemo i da pogađamo šuteve kada smo sami”, rekao je Kaboklo.

Večerašnji duel je lepa prilika za crno-bele košarkaške da injekciju samopouzdanja dobiju baš u duelu protiv Albe.

Možda idealan protivnik da se pred svojim navijačima vrati poljuljana vera i konačno prebole boljke koje se vuku još od početka sezone, kako bi crno-beli ponovo koračali trijumfalnim stazama.

Ali ako opet košarkaši Partizana budu imali problem sa željom i motivacijom protiv ne baš atraktivnog rivala, meč u Areni može da bude i mač sa dve oštice, koji bi dodatno produbio ranu Partizana.

Svestan je toga i najtrofejniji evropski trener.

“Čeka ozbiljna utakmica, bez obzira što je Alba u ovom trenutku u toj poziciji na kojoj je, ali su većinu utakmica izgubili u samoj završnici. Znaju da igraju, igraju jednu specifičnu košarku, imaju istog trenera kao i prošle godine. Imali smo to iskustvo iz prošle godine, kada smo odigrali slabo prvu utakmicu, drugu mnogo bolje, nadamo se da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro. Igrali smo i protiv Bajerna dosta minuta veoma dobro, nažalost završilo se tim rezultatom kojim se završilo, dva razlike koš i faul i to je prelomilo utakmicu”, rekao je Željko Obradović pred meč sa Albom.

“Dva poraza uopšte nisu bitna, bio je Bajern na četiri vezana poraza, mi nemamo vremena da se radujemo ni da patimo. Pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, da probudiš neke stvari u njima, da svi budemo na istoj liniji. Ono što nam fali jesu ti usponi i padovi zbog kojih smo izgubili utakmicu, to je pre svega odbranbreni skok i u trenucima kada se lomi utakmica da se odigra pametnije. Neke utakmice smo izuzetno pametno odigrali i znali kako da napadamo, a ima i onih kada to nismo uradili, u tom smislu se rade sve određene korekcije”, rekao je Obradović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button