KOŠARKA

ZALET ZA REAL Kapiten Partizana proglašen za MVP kola

Evroliga u svakom kolu dodjeljuje titulu najkorisnijeg igrača kola nakon svake runde jednom igraču. Ovog puta čak tri igrača su ponijela ovu prestižnu titulu MVP-ja 15. kola.

Kevin Panter, Džoš Nibo i Ševon Šilds su imali 25 indeksnih poena.

Ovakvu situaciju nismo imali u dosadašnjem dijelu sezone, ali to je potpuno zasluženo. Sva tri igrača, koji igraju različite pozicije i gaje različite stilove igre odskočila su i njihovi timovi su odnijeli pobjede u prethodnom kolu.

Kapiten Partizana Kevin Panter je imao sjajno veče u Valensiji, gdje su beogradski crno-bijeli slavili 72:67, dok je popularni Kej Pi imao 13 poena i devet skokova. Generalno crno-bijeli igraju sjajno nakon njegovog povratka i čini se da je upravo on glavni kreator serije ekipe od pet trijumfa.

Džoš Nibo igra nevjerovatno ove sezone, u prethodnoj pobjedi svoje ekipe u Beogradu nad Baskonijom sjajni centar je postigao 17 poena i 11 skokova, piše Telegraf.

Šejvon Šilds je glavni igrač svoje ekipe u odsustvu Nikole Mirotića već nekoliko posljednjih utakmica, čini se da je dobro preuzeo njegovu ulogu. U pobjedi nad ekipom Asvela on nije za razliku od svojih kolega iz Partizana i Makabija zabilježio dabl-dabl učinak, ali je imao dovoljno dobre statističke podatke kako bi se izborio za MVP titulu kola. Postigao je 13 poena, pet sklokova i šest asistenicija.

Svi oni su doprinjeli pobjedom svojih timova sa identičnim indeksom korinosti 25, pa samim tim Evroliga nije htjela da favorizuje bilo kog igrača.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button