EUROKUPOVIFUDBAL

Tiket dana: Ekspert za klađenje savjetuje koja su tri najbolja tipa u evropskim utakmicama večeras!

Pregršt interesantnih utakmica nas očekuje u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a u ovom članku pročitajte ekspertski tiket dana sastavljen pomoću kvota iz kladionice Meridian koja ima najraznovrsniju ponudu i najveće kvote na planeti.

Ako još nisi dio Meridian ekipe vrijeme je da to promijeniš! Izdvoji samo nekoliko minuta da se registruješ i stiže ti BONUS DOBRODOŠLICE. Meridian svim novim igračima poklanja 100 besplatnih spinova, ali tu zabava ne staje. Na raspolaganju ćeš imati i 15 KM za klađenje. Registruj se – i to je sve!

BRIGHTON – ROMA – 1
Kvota: 1.85

Brighton je prošle sedmice dobio pravu šamarčinu u prijestonici Italije pošto ih je Roma ponizila sa 4:0. Na taj način je palo u vodu sve ono dobro što je tim Roberta De Zerbija uradio u grupnoj fazi. Treba im pravo čudo pa da se plasiraju u narednu fazu Lige Evrope, ali sigurno je samo da se neće unaprijed predati.

Skoro da nije postojao navijač Rome koji nije kritički bio nastrojen prema upravi rimske “Vučice” nakon što je Jose Mourinho otpušten. To nezadovoljstvo je trajalo svega par sedmice jer je Daniele De Rossi napravio pravu revoluciju. Sa istim onim igračima koje je Mourinho imao, jedan od najvećih “sinova” ovog kluba je učinio da Roma izgleda lepršavo i da igra na gol više, a i rezultati su postali bolji.

Obrazloženje prognoze: Roma je pobjedom od 4:0 de facto osigurala nastup u osmini finala Lige Evrope, tako da će ova utakmica biti pitanje karaktera za Brighton. Oni će učiniti sve što mogu da bar poprave utisak i da se oproste od evropskog takmičenja pobjedom. Kvalitet za tako nešto definitivno posjeduju.

WEST HAM – FREIBURG – 1
Kvota: 1.80

Već dvije godine postoji neki prekid veze na relaciji David Moyes – uprava West Hama. Kad god mu “spreme” otkaz, Škotlanđanin napravi neki podvig u Evropi i tako produži svoj mandat na klupi “Čekićara”. Prošle sezone je osvojena Liga konferencija, a i ova kampanja u Ligi Evrope je izgledala pristojno do poraza u Freiburgu prošle sedmice.

Freiburg je već godinama jedna od najstabilnijih ekipa u Njemačkoj. Definitivno ne spadaju u red najboljih, ali Christian Streich je izgradio sistem koji isto tako garantuje minimalno sredinu tabele, uz česte izlete u Evropu. On je već 13 godina na klupi “crno-bijelih” i sigurno očekuje da njegov tim u Londonu osigura plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Obrazloženje prognoze: West Ham je pod Moyesom imao nekoliko spektakularnih rezultata u Evropi u zadnjih par godina. Iskustvo je sigurno na njihovoj strani, ali neće biti nimalo lako nadoknaditi poraz iz Njemačke. Možda “Čekićari” na kraju ne osiguraju prolaz, međutim mi vjerujemo da će nakon 90 minuta imati bar minimalno vođstvo i tako se izboriti za produžetke u najgorem slučaju.

ASTON VILLA – AJAX – 3+
Kvota: 1.60

Nakon poraza od Tottenhama u Premijer ligi, ova utakmica protiv Ajaxa je postala iz čudnih razloga ekstremno bitna za Aston Villu. Naime, Engleska je u grčevitoj borbi sa Njemačkom za drugo mjesto na listi za koeficijente, a ekipa koja završi iza Italije dobiće dodatni tim u Ligi šampiona naredne sezone. Za Englesku bi to značilo da i petoplasirani završava u eliti, a upravo je to pozicija na kojoj bi “Lavovi” mogli biti na kraju. S toga su baš njihovi bodovi za nacionalni koeficijent potencijalno presudni.

Ajax sigurno neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone, a kako stvari sada stoje, ni Liga Evrope neće biti njihovo takmičenje. Najuspješniji holandski klub svih vremena prolazi kroz najteži period u 21. vijeku i velike promjene su potrebne kako bi se vratili na pravi put. Dobar rezultat u Evropi bi malo popravio utisak, ali sve osim osvajanja Lige konferencija za njih ne bi bio previše spektakularan uspjeh.

Obrazloženje prognoze: Bez obzira u kakvoj situaciji se nalazi, Ajax uvijek igra ofanzivno i na gol više. 0:0 iz prve utakmice je veliko iznenađenje i teško je zamisliti da odigraju još jednu takvu utakmicu sa Aston Villom. Očekujemo da se ovaj put mreže tresu bar tri puta na “Villa Parku”.

Meridianov tiket dana:

Brighton – Roma – 1
West Ham – Freiburg – 1
Aston Villa – Ajax – 3+

Ukupna kvota: 5.33

Osim najjačim kvotama na planeti i najvećim onlajn kazinom na Balkanu, kladionica Meridian se može pohvaliti i konstantnim promocijama, kojima časti svoje igače.

Kladi se na Ligu Evrope i osvoji BONUS! Jedini uslov je da se uplati depozit i odigra tiket koji sadrži bar jedan meč Lige Evrope. Na taj način, kvalifikujete se za bonus od 10 KM.

Meridian će nagraditi 10 igrača koji budu imali tiket koji u sebi sadrži barem jedan meč iz Lige Evrope i uplatu depozita danas (14.03.) do 21h.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button