OSTALI SPORTOVI

SJAJNI KAJAKAŠI Zdelar i Novakovićeva u polufinalu

Srpski kajakaš Bojan Zdelar obezbijedio je mjesto u polufinalu u kajaku u disciplini K-1 1000 na Olimpijskim igrama u Tokiju, a isto je, doduše zaobilaznim putem učinila Milica Novaković u disciplini K-1 na 200 metara.

Odličnu trku odveslao je 21- godišnji Zdelar. Od samog početka pratio je ritam favorizovanog Bjelorusa Aleha Jurenije. Već na polovini staze činilo se da ide ka jednom od prva dva mjesta. U finišu je njegov jedini pratilac Norvežanin Ulvang popustio i sa relativno velikom prednošću Zdelar je otišao u polufinale. Štopericu je na kraju zaustavio na 3:45,074, a najbrži je bio pomenuti Jurenija sa 3:43,444.

Zdelaru će ovo mnogo značiti jer je uspeo da izbegne još jednu trku i sačuva energiju. Polufinale je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 3 časova.

Za razliku od njega, Novakopvićeva je morala na popravni, ali je uspjela, pa je sutra čeka borba za plasman u odlučujuću trku.

Ona je prvo osvojila treće mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i poslije foto finiša ostala bez plasmana u polufinale direktno. Morala je u četvrtfinale, gdje joj je trebalo ponovo da bude među dvije, da bi nastavila takmičenje. Nije je poremetilo ni to što su je tri stotinke dijelile od polufinala u prvoj trci.

Na kraju je zauzela to drugo mjesto u drugoj trci i takmičenje će nastaviti u utorak od 2.30 časova po našem vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button