KOŠARKANBA

Glavni Jokićev pomagač? Smiješi se novi ugovor za Portera

Otkad je Džamal Marej doživio tešku povredu koljena centar Denver Nagetsa Nikola Jokić ostao je bez prave podrške pred odlučujuće plej-of bitke u Zapadnoj konferenciji NBA. Kao glavni „pomagač“ Somborcu nametnuo se 23-godišnji krilni igrač Majkl Porter junior, a sa njim je tim iz Kolorada rad da produži saradnju ovog ljeta.

Iako Denver nije u obavezi da ovog ljeta produži ugovor, čelnici „Zlatnog grumenja“ žele to da učine i tako pošalju poruku Porteru da ozbiljno računaju na njega u budućnosti.

– Ono što mi agent govori zvuči odlično, pregovori teku u smjeru u kojem želimo da idu. Ništa nije riješeno, ali je sve za sada glatko – izjavio je Majkl Porter.

On trenutno može da dobije maksimalni ugovor vredan 172 miliona dolara, identičan onome koji je sa Oklahoma Siti Tanderom potpisao Šej Gildžus-Aleksander. Međutim, ukoliko u narednoj sezoni bude izabran u jednu od tri najbolje petorke lige, aktiviraće „Rouz pravilo“ i moći će da dobije 207 miliona dolara – ugovor poput onog koji je nedavno sa Dalas Meveriksima potpisao Luka Dončić.

MPJ je u NBA od 2018. godine, kada su ga sa 14. pozicije drafta birali Nagetsi. U prerthodnoj sezoni je u prosjeku na 61 utakmici (54 kao starter) bilježio 19 poena, 7,3 skoka i 1,1 asistenciju za 31 minut na parketu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: David Bolno
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button