KOŠARKAREGION

BORAC PERFEKTAN Mladost zaprijetila, Knežević prelomio za četvrtu pobjedu

Košarkaši Borca upisali su i četvrtu pobjedu u ABA 2 ligi jer su u drugom meču balona u Osijeku savladali zemunsku Mladost sa 92:87.

Fantastično prvo i prilično loše drugo poluvrijeme. Tako bi se mogla opisati igra Banjalučana. Međutim, pobjeda je najvažnija, a kompletan utisak dosadašnjeg dijela sezone više nego dobar. Borac je ostao jedina ekipa bez poraza u drugom razredu regionalnog takmičenja, te još jednom potvrdio visoke ambicije. Prvih 20 minuta možda je i najbolja predstava u sezoni. Sve je momcima Dragana Nikolića išlo od ruke, a postigli su čak 64 poena, što je mnogo i za NBA standarde. Na odmor su otišli sa 21 poenom prednosti uz fantastičan učinak Draška Kneževića koji je zatrpao koš Zemunaca sa 19 poena.

Drugi dio igre Mladost je odigrala dosta bolje, a “crveno-plavima” stao šut. Prednost se istopila na svega četiri poena (83:79), ali je kapiten Knežević postigao daleku trojku i praktično prelomio utakmicu. Meč je završio sa 27 poena, Dionte Boldvin dao je 13, Đorđe Pažin 11, a Aljoša Janković 10. Na drugoj strani sjajnu utakmicu odigrao je Otis Livingston sa 31 poenom, ali je Mladost doživjela drugi poraz.

Banjalučani su, dakle, drugu od pet stanica ABA 2 lige prošli neokrznuti i sada se okreću obavezama u prvenstvu BiH.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button