BIHRUKOMET

Miljković: Rano za priču o tituli, ipak…

Trijumfom u derbiju protiv Izviđača (23:21) rukometaši Borca nastavili su gotovo perfektan niz ove sezone, te se učvrstili na vrhu tabele. Ipak, jedan od najiskusnijih igrača Stefan Miljković poručuje da niko u ekipi ne razmišlja o tituli.

Sigurno niko od “crveno-plavih” nije očekivao osam pobjeda i remi u sezoni koja je trebalo da posluži kao poligon za mlade igrače. Ipak, momci Mirka Mikića dizali su nivo igre iz meča u meč i poslije trećine prvenstva najozbiljnije istakli kandidaturu za titulu. U kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici savladali su aktuelnog šampiona, pa se pitanje trke za trofejom nameće samo po sebi.

– Na dobrom smo putu. Naravno da će titula doći sama po sebi ako ovako nastavimo. Međutim, stvarno je rano da pričamo i razmišljamo u tom smeru. Mnogo je utakmica i teških prepreka do kraja. Moramo zadržati fokus i razmišljati kao do sada – od utakmice do utakmice. To je jedino ispravno – podvukao je Miljković.

Rukometaši poput Amara Gračića i Nikole Malivojevića imaju značajnu ulogu u timu, bez obzira na to što im je ovo prva sezona u Premijer ligi. Nekolicina ostalih imaju tek malo više iskustva, pa Miljković priznaje da nije očekivao baš ovakve partije.

– Nije se moglo naslutiti. Stvarno je pozitivno iznenađenje, naročito kada vidimo kako ti momci reaguju u utakmicama poput ove sa Izviđačem. Mi stariji smo tu da im pomognemo, ali realnost je da oni vuku i nose ekipu. Stvarno sam prezadovoljan kako sve izgleda do sada, a sigurno će biti i bolje jer momci imaju dosta prostora za napredak – rekao je Miljković.

Ono što se golim okom vidi jeste da su “crveno-plavi” ekipa u pravom smislu te riječi. Odlično se slažu na terenu, a i van njega.

– Obično je priča o atmosferi floskula, ali kod nas zaista nije. Spremni smo da se žrtvujemo jedan za drugog, niko ne iskače iz sistema. Ne postoje bolji i lošiji, stariji i mlađi, svi smo isti. Slično razmišljamo, znamo šta nam je cilj i guramo zajednički ka njemu. Posebno sam srećan što igramo dobro u odbrani. To je bio slučaj i protiv Izviđača. Kada je napad bio u krizi, uspeli smo to da kompenzujemo tako što rivalu nismo dozvolili lake golove, što je i prelomilo utakmicu – naglasio je momak kojem je ovo drugi mandat u Borcu.

Kada odbrana funkcioniše kako treba, lakše je i golmanima. Slađan Subotić je bio sjajan u derbiju, baš kao i nekoliko dana prije toga u meču sa Vogošćom.

– Značajno je podigao nivo forme. Držao nas je u tim mečevima u životu, a mi se trudimo  da mu olakšamo posao – zaključio je Miljković. (Sportnewsmagazin/Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button