BOKSBORILAČKI SPORTOVI

EP u boksu za školarce u BiH

Evropska bokserska konfederacija (EUBC) dodijelila je Bosni i Hercegovini organizaciju Evropskog prvenstva za školarce ove godine.

Bosna i Hercegovina će tako, prvi put nakon 2001. godine, biti u prilici da organizuje jedno veliko takmičenje u boksu, a domaćin će biti Istočno Sarajevo u tek napravljenoj dvorani u tom gradu.

– Nakon tačno 20 godina od kako je u Bosni i Hercegovini organizovano Evropsko prvenstvo za mlade, najveći sportski projekat u koji sam se upustio u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Za njega smo se izborili uz pomoć našeg nekadašnjeg boksera Radnika, sada predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza, Bone Bošnjaka, njegovog saradnika i moga prijatelja Jovice Runtića, predsjednika Bokserskog saveza Srbije, Nenada Borovčanina i još nekih naših prijatelja iz Upravnog odbora EUBC koji su nas podržali prilikom preglasavanja, a ni manje ni više nego u konkurenciji sa jednom sportskom velesilom, Turskom. Bosna i Hercegovina ne može lako doći do evropskih i svjetskih prvenstava u olimpijskim sportovima jer je to povlastica za velike države, s toga je jasno koliko ozbiljno radimo i vrijedimo. Takođe bih se zahvalio načelnicima opština iz Istočnog Sarajeva, koji su me bez kolebanja podržali, te predsjedniku KBV Ratnik, Bojanu Mičiću, i sa njima ću skupa realizovati ovaj projekat. Naravno, podrška je uslijedila i iz Bokserskog saveza BiH, od članova Upravnog odbora i predsjednika Enesa Pešteka, kao i drugih bez čije se saglasnosti ne može ući u projekat, rekao je Milenko Tomić, generalni sekretar Bokserskog saveza BiH i predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske.

Evropsko prvenstvo će se održati u avgustu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: you could try here
  2. Povratni ping: Dnabet.com
Back to top button