BIHEVROPAKOŠARKA

FIBA Liga šampiona: Igokea bi 2-0 protiv Ostendea!

Bilo je problema sa koronom. Sada su se konačno stekli uslovi da Ostende i Igokea ukrste koplja u drugom meču plej-in faze FIBA Lige šampiona.

“Igosi” na drugu utakmicu protiv Ostendea stižu sa vođstvom od 1:0 u seriji, jer su prvi duel u Laktašima dobili (87:72). Ipak, svjesni su svi u taboru najbolje ekipe u Republike Srpske i BiH da ne smije biti opuštanja, te da još ništa nije gotovo.

– Poslije više od 10 dana prinudne pauze i prinudnog odmora na programu je druga utakmica plej-ina. Nalazimo se u situaciji koja je nova za sve nas. Igramo protiv ekipe koja je vrlo organizovana i igra metodično sa jasno izraženim principima. Ono što je evidentno je da nismo imali vremena da se pripremimo za utakmicu na način na koji to obično činimo. Iz tog razloga i zbog zahtjeva ove utakmice, možda je vrijeme da prozovemo tu našu zonsku odbranu koja nam je u prvom dijelu sezone donijela dosta dobrih rezultata. Bez obzira na sve okolnosti idemo tamo da se borimo i da odigramo najbolju partiju sa kartama koje su nam podijeljene, rekao je Marko Barać, pomoćni trener Igokee.

Svjestan težine duela je i Marko Jošilo.

– Prvu utakmicu smo ubjedljivo dobili na našem terenu. Međutim ova druga dolazi poslije jednog perioda gdje smo bili inficirani virusom kovid 19, i priprema za samu utakmicu je bila mnogo teža. Naš cilj je da pobijedimo u Belgiji i obezbijedimo plasman u TOP 16. Sigurno je da ćemo stremiti ka tome. Mislim da su momci odlično trenirali ovaj kratak period koji smo radili zajedno i mislim da ćemo biti spremni za tu utakmicu. Ekipa Ostendea sigurno će igrati drugačije nego što su igrali u Laktašima. Oni su ekipa koja igra jako dobro na domaćem terenu i mi ćemo morati odgovoriti na pravi način da bismo uspjeli da pobijedimo i plasiramo se u TOP 16, istakao je Jošilo.

Duel Ostendea i Igokee na programu je u utorak od 20.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button