KOŠARKAREGION

FAJNAL FOR WABA “Orlice” vjeruju u još jedno čudo i plasman u finale

Pred košarkašicama Orlova je novi veliki izazov na regionalnoj sceni i u subotu od 16 časova igraće polufinale WABA lige protiv Celja.

Banjalučanke su rasterećene otputovale za Podgoricu jer su samim plasmanom na Fajnal for napravile odličan rezultat. Ipak, na tome ne žele da stanu već da pokušaju napraviti novo iznenađenje i otići korak više. A ove godine napravile su ih dosta..

Treneru ekipe Dragani Svitilici i njenim izabranicama ovo je treća sezona u regionalnom takmičenju. Prvu su završile sa četiri pobjede, u drugoj su bile nadomak plasmana na F4 kojeg su sada uspjele izboriti.

Takmičenje prvom dijelu sezone završile su na drugom mjestu, iza Budućnosti, sa skorom 7-3, dok su Superligu završile na trećoj poziciji sa 8-6. Ipak, tim iz Slovenije, koji je završio kao drugi, nikako im ne leži, jer su ove sezone poražene oba puta, ali se nadaju da će biti treća sreća. Svitlica je prvi trener igrač na Fajnal foru i četvrta trenerica koja vodi jedan tima na F4 nakon Stojne Vangelovske iz Bijelog Polja, Marine Maljković sa Partiznom, i Tanjom Gateva iz Beroea koji je bio šampion prošle godine.

– Hvala domaćinu na fenomenalnoj organizaciji. Svi mi u klubu srećni smo i zadovoljni što smo se našli na Fajnal foru jer smo samim tim napravili ogroman uspjeh i u ovom trenutku pišemo istoriju našeg kluba. Napravili smo odličan posao koji je više od očekivanog. Prevazišli smo cilj kojeg smo imali na početku sezone. U polufinalu igramo sa ekipom koja zaslužuje maksimalan respekt. Celje se pojačalo sa dvije strane igračice koje su se dobro uklipile u njihovu igru. Očekujem jako zanimljivu utakmicu jer znamo da su agresivna i trkački raspoložena ekipa koja je uz to dobro posložena i uigrana. Od svoje ekipe očekujem da se pokaže u najboljem svjetlu, da ima energiju, da svoj maksimum pa šta bude – naglasila je Svitlica.

Trener slovenačkog tima upozorio je svoje igračice da ne smiju olako shvatiti meč sa Orlovima.

– Dvije pobjede ove sezone nad Orlovima ne znače ništa na ovakvom tutniru i to dobro znamo. Psihički smo dobro pripremljeni i spremni za utakmicu – rekao je Grgić.

Drugi polufinalni par čine domaćin završnog turnira Budućnost i Bugarska Montana koji će snage odmjeriti od 19 sati. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju od 16, a finale od 19 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button