BIHKOŠARKA

Široki domaćin završnice, ostali je bojkotuju?

Završni turnir košarkaške lige BiH trebalo bi da bude održan sutra i prekosutra u Širokom, Brijegu, ali je veliko pitanje da li će se ijedna ekipa osim domaćina pojaviti na njemu. Nešto više od 24 časa pred start prvog polufinala, Košarkaški savez BiH promijenio je mjesto odigravanja turnira, jer je prvobitno bilo dogovoreno da on bude održan u Laktašima. Međutim, Aleksandrovčani su odbili da budu organizatori, jer nemaju namjeru da uopšte učestvuju na njemu, baš kao ni preostala dva učesnika Borac i Spars. Zato su čelnici saveza bili primorani da za mjesto odigravanja odrede “Pecaru” s tim što je neizvjesno da će Široki imati rivale.

Da podsjetimo, klubovi su se na svojevrsni bojkot odlučili zbog nehumanog rasporeda i činjenice da su neke ekipe, poput Sparsa, odigrale osam utakmica u deset dana. U Savezu očigledno smatraju drugačije, baš kao i u Širokom, koji je na kraju ligaškog dijela zauzeo četvrto mjesto. Kako šampion ide u ABA ligu, a drugi i treći tim u ABA 2, Širokobriježani su se nadali da bi, prije svega u utakmici za treće mjesto mogli da izbore drugi razred regionalnog takmičenja.

Prema pozicijama na tabeli, Borac i Spars bi trebalo da odmjere snage u subotu od 17, a Igokea i Široki u 20 časova. Meč za treće mjesto je u zakazan za nedjelju u 15, a finale u 18 časova.

Biće zanimljivo vidjeti kakvu će odluku Savez donijeti ukoliko Igokea, Borac i Spars ne dođu u Široki Brjeg.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button