OSTALI SPORTOVIVATERPOLO

Teška pobjeda Srbije, Lukić srušio Australiju

Vaterpolisti Srbije savladali su Australiju 6:5 u utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva u Mađarskoj. Ovim trijumfom izabranici Dejana Savića obezbijedili su plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Shvatili su vaterpolisti Srbije olako meč sa Australijom, uzeli su rivala zdravo za gotovo i nimalo im nije bilo prijatno. Film se nije odmotavao kako su zamislili, nervoza se uvukla, a ruka skratila. Sve što je prolazilo protiv Amerike, nije u obračunu sa Australijom. Odbrana je podignuta na viši nivo, ali napad je u potpunosti zatajio. Delfini su u niskom procentu realizovali situacije kada imaju igrača više i strahovali su do samog kraja.  

Australija je u mješanom sastavu bez prve zvijezde Arona Jangera bila nadomak iznenađenja i uzimanja boda, dželat joj je bio Nikola Lukić. Debitant na Svjetskom prvenstvu je potegao sa šest metara, provukao loptu kroz šumu ruku za trijumf “delfina”.

Upravo su pomenuti Lukić i Dušan Mandić sa po dva gola bili najefikasniji u redovima pobjednika, dok su na drugoj strani Pauer i Edvards imali identičan učinak.

Naredni meč Srbija igra u subotu protiv Kazahstana od 18.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: แทงหวย
Back to top button