KOŠARKA

MVP najavila oproštaj od Srbije: Ne želim pažnju

Srpska košarkašica Sonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva, rekla je da način na koji se one bore i igraju za svoju zemlju pokazuje koliko to njima znači.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u finalu u Valensiji pobijedila Francusku sa 63:54.

Vasić će završiti karijeru poslije Olimpijskih igara u Tokiju, kako je ranije saopštila.

“Od početka pričam da ne želim preterano ni pažnje, jer završavam karijeru. Kad sam donosila ovu odluku, bila sam svesna da nema boljeg kraja nego da sam sa njima ovde. I sada kada pričamo o tome kako sam odigrala turnir, to je najviše zbog njih”, rekla je Vasić, prenosi košarkaši savez Srbije.

“Mogla bih sad da spomenem neku igračicu koja meni pridje i kaže: Ajde Sole ti ovo rešavaš. One izvlače najbolje iz mene”, dodala je ona.

Sonja Vasić izabrana je za MVP Evropskog prvenstva u Valensiji, a ujedno se našla i u najboljoj petorci šampionata, uz Žuli Alemon (Belgija), Emu Meseman (Belgija), Enden Mijem (Francuska) i Džonkel Džons (BiH).

“Činjenica je da smo nekako zaokružile ovu priču ove generacije. Kada je 2015. delovalo da je nerealno da ovo osvojimo, iz godine u godinu biti tu na vrhu i onda ponoviti opet zlato ove godine, stvarno mislim da je fenomenalan uspeh za našu generaciju”, rekla je Vasić.

“Na stranu rezultat, činjenica kako se mi borimo i kako igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači, a govori i mnogo o karakteru svakog člana ovog tima”, dodala je ona.

Govoreći o samom finalu, Vasić je navela da je bilo kao i 2015. godine.

“Mi kada ispunimo te neke naše ciljeve, nema drame. U finalu je prva utakmica kada se mi napokon malo opustimo. Vidite da je dosta igračica koje su tokom prvenstva igrale u grču, sada počinju da pokazuju sav svoj potencijal. Sada mi je bilo lako da igram, jer znam da ne moram da se brinem, ne moram da preuzimam odgovornost”, rekla je Vasić.

“Bila je ovo utakmica u kojoj smo mi rutinski odradile zadatke koje je Marina (Maljković) zacrtala. Kada smo ih ispunili, znali smo da je nemoguće izgubiti”, zaključila je Sonja Vasić.

Košarkašice Srbije ovog ljeta očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Svečani doček šampionki Evrope biće organizovan u ponedjeljak od 20 časova ispred Starog dvora u Beogradu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: พรมรถ
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button