KOŠARKAREGION

Danas duel Zvezde i Cibone

Košarkaši Crvene zvezde i Cibone danas će odigrati odgođenu utakmicu 14. kola ABA lige. Meč će biti igran u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu od 18 časova.

“Crveno-bijeli” su slavili u posljednjih 14 utakmica protiv Cibone, trenutni skor je 28-11 Zvezdu, ali iz beogradskog tima ističu da nema opuštanja i da ih očekuje zahtjevan meč. Rival je kvalitetan, ali Zvezdini igrači su pomalo umorni.

“Cibona je pokazala da je u posljednjim utakmicama podigla kvalitet igre. To je tim sa puno izuzetno talentovanih igrača i odličnim trenerom. Moramo da im ukažemo puni respekt. U posljednja dva kola savladali su ekipu Partizana kao gosti, igrali su egal meč protiv Budućnosti. Energetski i sa jakom i velikom koncentracijom moramo da pristupimo utakmici, i kroz sam meč da gradimo rezultat, koji će nam omogućiti da možemo da nastavimo dalje u pozitivnom ambijentu”, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić, koji neće moći da računa na kažnjenog kapitena Branka Lazića.

Košarkaši Zvezde Kori Volden ističe da on i saigrači maksimalno oprezno moraju da uđu u meč.

I u Ciboni znaju šta ih čeka protiv Zvezde.

“Svi vrlo dobro znamo kakva je ekipa Crvena zvezda. Oni su evroligaš i najbolja ekipa u ABA ligi i glavni pretendent za titulu. Nismo imali puno vremena za pripremu, doduše nisu ni oni. Znamo protiv koga igramo, pripremićemo se najbolje što možemo u ovom trenutku i pokušaćemo odigrati još jednu dobru utakmicu. Iza nas su u ABA ligi dvije dobre predstave. Jedna u gostima protiv Partizana gdje smo došli do pobjede, druga protiv Budućnosti gdje nam je malo falilo. Bez obzira na rezultat pokušaćemo odigrati dobru nutakmicu. Imamo problema s povredama, takođe situacija s virusom COVID-19 nije sjajna i vjerovatno ćemo imati potrebu da odigramo i s nekim juniorima koji nikad nisu igrali seniorsku utakmicu. Snalazimo se u ovoj situaciji, ali vjerujemo u to što radimo”, rekao jeVladimir Jovanović, trener Cibone.

Zvezda je četvrta na tabeli sa skorom 16 – 2 , a Cibona 10. sa sedam pobjeda i 12 poraza.

Danas je na programu još jedna odgođena utakmica. U Zadru će se u okviru sedmog kola sastati Zadar (skor 6-12) i Budućnost Voli (15-3), a susret počinje u 16 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button