KOŠARKANEKATEGORISANO

Teren kao omaž Slađani Golić

Slađana Golić sinonim je ne samo za košarku u Banjaluci nego i mnogo šire, ali joj je danas ukazana čast da u njenom gradu jedan školski teren ponese njeno ime.
Zahvaljujući kompaniji “Mocart” i akciji “Sto terena za jednu igru” simbol ženske košarke u gradu na Vrbasu od danas može da se podiči da teren u naselju “Borik” na uglu ulica Save Kovačević i Relje Krilatice nosi njeno ime.
Vidno uzbuđena i emotivna srebrna košarkašica iz Seula 1988. godine zvanično ga je “pustila u rad” sa nadom da će neke nove generacije upravo sa ovih koševa krenuti put visina igre pod obručima.

– Srećna sam zbog ovakvih događaja, jer je košarka moj život. Nikada nisam bila trener, jer sam preblaga i teško da bih bila autoritet, ali se radujem što će dječaci i djevojčice iz “Borika” sada imati odlične uslove da zavole ovu igru. Nadam se da neće biti prazan i da će mnogi upravo na njemu početi da jure svoj san – rekla je Golićeva.
Kompanija “Mocart” već je otvorila košarkaški teren u Doboju nazvan po jedinom NBA igraču iz ovog grada Ognjenu Kuzmiću, a obnovljen je i košarkaško-rukometni teren u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” koji su otvorili proslavljeni kapiteni reprezentacija SR Jugoslavije Žarko Paspalj i Ratko Nikolić.
Tokom bogate i plodonosne karijere Golićeva je nastupala za matični Mladi Krajišnik u da navrata, zatim francuski Sentkle, srpski Vršac i špansku Pamplonu. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupala je 11 godina i odigrala 465 utakmica. U plavom dresu osvojila je po jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine i Svjetskom prvenstvu dvije godine kasnije u Kuala Lumpuru. U svojoj kolekciji ima i dvije srebrne medalje sa evropskih prvenstava iz Kadiza 1987. i Tel Aviva 1991. godine. Sa Univerzijade u Zagrebu 1987. ima zlato dok je na istom takmičenju u Edmontonu 1983. stigla do bronze.

Revijalni meč
Tokom svečanog otvaranja banjalučki rivali Mladi Krajišnik i Orlovi odigrali su revijalnu utakmicu, a na teren će izaći i igrači koji su se prijavili za takmičenje u šutiranju trojki. Najbolje među njima očekuju vrijedne nagrade. Takođe, za svaki koš kompanija “Mocart” doniraće po 100 maraka, a ukupan fond će biti proslijeđen u humanitarne svrhe.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button