ODBOJKA

Srećno „gracije“, vratite se što kasnije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Japan letom preko Frankfurta, u grad Hofu, u kojem će obaviti pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara na kojima će braniti srebro osvojeno u Riju 2016. godine.

Sropske odbojkašice u Tokio putuju i kao aktuelne evropske i svjetske šampionke, te su jedne od glavnih favoriita za odlaz do samog kraja i na Igrama. U avionu koji je u 13.55 časova poletio sa beogradskog aerodroma našlo se 14 igračica koje će konkurisati za sastav reprezentacije.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor Zoran Terzić istakao je da će ekipa u Hofuu imati sjajne uslove za obavljanje posljednjih priprema za nastup na Igrama.

– Ljudi iz tog grada su sjajni domaćini, bili su u Srbiji nekoliko puta, prate našu reprezentaciju i očekujemo da će i ovoga puta, kao i 2018. godine to biti uspešan pripremni kamp. Bićemo tamo pet dana što je dovoljno za aklimatizaciju i sitne korekcije u Igri kako bi spremni dočekali Igre. U Tokio idemo kao olimpijski vicešampioni i aktuelni svetski i evropski šampioni. Daćemo sve od sebe, i nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Ono što je bitno, jeste da su igračice spremne da daju svoj maksimum – istakao je selektor pred put.

Kapiten Maja Ognjenović je rekla da će odbojkašice dati sve od sebe da ponove, ili čak i nadmaše rezultat koji je ostvaren u Riju prije pet godina.

-Uzbuđeni smo zbog toga što konačno krećemo u Japan. Imali smo duge i ozbiljne pripreme, kakve iziskuje takmičenje kao što su Olimpijske igre, ali i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje kasnije. Ne želimo da ništa predviđamo, ali smo svesni da imamo pozitivan pritisak, koji i sada osećamo i nadamo se da ćemo od utakmice do utakmice uspeti da budemo sve bolji i bolji – rekla je Maja Ognjenović.

Najbolja igračica proteklog Svjetskog prvenstva na kojem je Srbija osvojila naslov prvaka, Tijana Bošković, istakla je da vjeruje u kvalitet „gracija“.

 – Ja sam jako srećna i uzbuđena što konačno krećemo put Japana i veliko je zadovoljstvo opet biti deo Olimpijskog tima Srbije. Znamo da nas očekuje težak turnir i naši protivnici imaju jako velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Ja verujem u naš kvalitet i u sve ono što smo radili proteklih godina. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na Olimpijskim igrama – rekla je Bilećanka.

Brčanka Brankica Mihajlović takođe podvlači da će reprezentacija u Hofuu imati optimalne uslove da obavi posljednje pripreme pred početak Olimpijskih igara.

– Drago mi je što konačno putujemo u Japan nakon odloženih Igara. Uvek je lepo ići u Japan, pogotovo u grad Hofu za koji nas vežu lepe uspomene i emocije. Igranje za reprezentaciju je uvek čast i želimo da na ovim Olimpijskim igrama napravimo najbolji rezultat do sada. Daćemo svoj maksimum, to je jedino što možemo da obećamo – rekla je Brankica Mihajlović.

Igračice koje su danas krenule u Japan: Maja Ognjenović, Slađana Mirković, Tijana Bošković, Ana Bjelica, Silvija Popović, Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić, Jovana Kocić,  Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević i Katarina Lazović. Nakon pripremnog kampa selektor Terzić odrediće spisak od 12 igračica koje će nastupati na Olimpijskim igrama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pridružiće se ostalim srpskim olimpijcima u Olimpijskom selu 22. jula. Prva utakmica u grupnoj fazi odbojkašiće očekuje 25. jula kada će protivnik biti Dominikanska republika.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button