EVROPAKOŠARKA

Deset najboljih slobodnih agenata u Evroligi

Košarkaški timovi širom Evrope polako sklapaju kockice za narednu sezonu.

Pored igrača, koji prelaze iz jedan u drugi klub, tu su i košarkaši, koji su bez ugovora i slobodni su u izboru nove sredine.

Specijalizovani portal “Jurohups” donosi imena 10 najboljih slobodnih agenata u ovom trenutku na starom kontinentu.

Kevin Pangos – kanadski plejmejker je prošlu sezonu proveo u Zenitu, za koji je u prosjeku postizao 13,5 poena, dva skoka i 6,7 asistencija. Navodno čeka ponudu iz NBA lige.

Lorenzo Braun – nakon odlične epizode u Crvenoj zvezdi, prešao je u Fenerbahče, gdje nije uspio da ponovi tako dobre partije. Njegova igra u ple-ofu bila je razočaravajuća. Tokom sezone je u prosjeku imao 9,5 poena, 2,2 skoka i 3,5 asistencija.

Tajler Dorsi – nakon kratke avanture u NBA, vratio se u Evroligu, igrajući dvije sezone za Makabi. Kako piše Jurohups, da je lopta više išla njemu u ruke nego Vilbekinu, Makabi bi imao bolju sezonu. Njegov prosjek bio je 11,2 poena, 2,7 skokova i 1,6 asistencija.

Ostin Holins – poslije Bajerna, igrao je za Zenit, gdje je došao do izražaja njegov atleticizam i šuterska sposobnost. Važi za jedno od potcjenjenijih imena. U prosjeku je za tim iz Sankt Peterburga bilježio 8,2 poena, 1,7 skokova i 0,9 asistencija.

Mario Hezonja – ako pitate navijače Panatinaikosa, hrvatski košarkaš je zvijezda. Ipak, na terenu to ne izgleda baš tako kako se očekuje od bivšeg igrača Barse i 5. pika na NBA draftu. U prosjeku je imao 14,4 poena, 2,5 skokova i 1,3 asistencije.

Jonas Jerebko – ovaj Šveđanin spada u iskusnije igrače, već mu je 34, a u Himkijevom sistemu nije uspio da dođe do izražaja. Brojke kažu – 11,2 poena, 4,7 skokova i 1,7 asistencija.

Najdžel Hejs – odlično krilo, sa sasvim solidnim šutem. Prošle sezone u Žalgirisu je imao 9,5 poena, 3,8 skokova i 1,2 asistencije.

Majkl Erik – igrao je više nego što je očekivao za CSKA nakon povrede Nikole Milutinova. Mogao bi da bude interesantna opcija makar za rotaciju. U prosjeku je imao 5,4 poena i 3,3 skoka.

Otelo Hanter – njegova osma sezona u Evroligi za Makabi nije bila baš spektakularna. Bilježio je osam poena, 5,3 skoka i jednu asistenciju i nije želio da produži ugovor na kraju sezone.

Tarik Blek – bio je jedan od najvažnijih šrafova u Zenitu prošle sezone, međutim, povrede ga često sputavaju. Njegov prošlosezonski prosjek iznosio je 5,2 poena i 3,5 skokova.

Pored navedenih košarkaša, ne bismo trebali da zaboravimo ni imena poput Erika Mekaluma, Norisa Kola, Janisa Strelinieksa, Timofeja Mozgova, Krisa Džonsa, Stefana Jovića…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button