KOŠARKA

Janis krunisao karijeru “Rekli su da ne znam da šutiram slobodna, a ja sam šampion” VIDEO

Janis Adetokumbo konačno je krunisao svoju impresivnu NBA karijeru sa titulom.

Predvodio je Milvoki Bakse do preokreta nad Finiks Sansima za 4-2 u seriji i prvu titulu poslije pola vijeka.

Janis je dominirao u šestom meču sa 50 poena, uz impresivnih 17/19 sa linije za slobodna bacanja, što je što je fantastičan procenat za igrača koji je u plej-ofu šutirao samo 55,6% sa penala.

– Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion – rekao je Adetokumbo.

Prije malo više od pola godine bila je neizvjesna sudbina Adetokumba u Milvokiju, ali je on ostao vjeran Baksima i produžio ugovor.

– Hvala Milvokiju što je vjerovao u mene. Mojim saigračima koji su igrači snažno svaku utakmicu. Želio sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspio u tome – rekao je.

On je u Bakse stigao 2013. kao 15. pik na draftu, a te godine je u svoju drugu NBA sezonu ulazio Kris Midlton, koga je Milvoki doveo u trejdu iz Detroita.

– Uspjeli smo, Kris, zar ne – rekao je Janis i zagrlio Midltona, “Srećan sam, čovječe. Samo on zna koliko me gurao da budem sjajan. Gurao me svakog dana i srećan sam što sam igrao svaki minut sa ovim momkom. Svi momci su super, ali Kris je poseban. Zajedno smo osam godina i srećan sam što sam uspio da uradim ovo sa njim i Milvokijem i kažem da ćemo to uraditi opet – dodao je.

Prošle sezone Kostas Adetokumbo je postao šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a sada sva tri brata Adetokumbo (član Baksa je i Tanasis).

– Mnogi su me zezali prošle godine kad je Kostas osvojio titulu i bilo je malo čudno za ručkom jer je imao prsten prije mene, ali sada ga imamo svi i srećan sam – rekao je Janis nakon što je urliknuo od sreće.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button