OSTALI SPORTOVI

JAPANSKA PORUKA RUSIMA Bez doplate nema frižidera u sobama!

Još u decembru prošle godine Sportski arbitražni sud (CAS) potvrdio je da ruski sportisti, zbog ranijih afera sa sistemskim dopingom, do 16. decembra 2022. godine ne mogu da se takmiče na velikim takmičenjima pod nacionalnom zastavom, niti da koriste državni grbi i himnu.

Zbog toga je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odobrio Rusiji da na Olimpijskim igrama u Tokiju koristi zastavu nacionalnog olimpijskog komiteta, dok će se prilikom svečane ceremonije medalja umjesto ruske himne sa razglasa čuti melodija “Prvog klavirskog koncerta” Pjotra Iljiča Čajkovskog.

Ipak, takav stav MOK-a nije umanjo ozlojeđenost ruskog naroda zbog diskriminacije njihovih sportista na velikim takmičenjima. A dodatni šok uslijedio je kada su počeli da pristiži izvještaji iz Tokija da sobe u Olimpijskom selu u kojima su smješteni Rusi, za razliku od drugih, više liče na srednjevjekovni nego na moderni Japan, jer u njima nema ni frižidera i televizora.

Te riječi kritike brzo su stigle i do samih domaćina koji su bili iznenađeni reakcijom gostiju. Ali, ne zato što u sobama ruskih sportista nema aparata, jer su i sami znali da ih nisu ugradili. Već zbog toga što ih niko od gostiju nije tražio unaprijed, kako nalaže procedura, uz određenu finansijsku nadoknadu, a sada se žale što ih nemaju.

– Preduzećemo sve mjere u vezi sa nedostatkom frižidera i televizora, ali prvo moramo da to pitanje razjasnimo sa ruskom stranom. Trudićemo se da to riješimo što je prije moguće – rekla je Seiko Hašimotio, predsjednica Organizacionog odbora Tokio 2020.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Hot erotic videos
Back to top button