OSTALI SPORTOVI

Ruska ljepotica “kriva” za medalju Srbije: Milenko Sebić je “odlijepio” čim ju je ugledao FOTO

Milenko Sebić je osvojio olimpijsku bronzu u pucanju malokalibarskim puškom – trostav, a malo se zna da mu je na putu ka ispisivanju istorije pomogla jedna ruska ljepotica.

Koja je u međuvremenu postala njegova – supruga.

Alina Andrejeva Ivačeva i sama se od djetinjstva bavila streljaštvom.

Bila je ruska reprezentativka, učestvovala na juniorskom prvenstvu svijeta i prvi susret sa Milenkom bio je, ujedno, početak poznanstva za čitav život.

Njih dvoje su druženje započeto na turniru u Dortmundu uzdigli na nivo veze, a onda su 2014. stupili u brak.

I to, kada je o građanskom vjenčanju riječ, uradili su to – u trenerkama.

Oni su se, naime, dogovorili da, Alina u ruskoj, a Milenko u srpskoj opremi, budu jedne oktobarske subote te 2014. pred matičarem u Trsteniku, dok su dan kasnije na crkvenom vjenčanju bili odjeveni u venčanicu, odnosno svečano muško odijelo.

Alina, inače rođena u Habarovsku, u Sibiru, svom mužu bila je i trener, ali su zajedno i osvajali medalje.

Kao na primjer kada su trijumfovali na Prvenstvu Beograda malokalibarskim oružjem 2017. – Milenko je bio najbolji iz ležećeg stava, a Alina namašila Draganu Todorović i Andreu Arsović u ženskoj konkurenciji.

Njih dvoje su u braku dobili i kćerkicu, a sada je 36-godišnjak iz Trstenika poslije najvećih porodičnih radosti, doživio i krunu karijere – postao je osvajač olimpijske medalje, pete za Srbiju na Igrama u Tokiju. Alina je tome dala ogroman doprinos.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button