OSTALI SPORTOVI

BILANS MEDALJA SAD za “dlaku” ispred Kine, Srbija na diobi 28. mjesta

Finale vaterpola između Srbije i Grčke označilo je kraj Olimpijskih igara u Tokiju

Baš kao i 2016. u Riju kada su košarkaši program zatvorili u finalu protiv SAD. Ovog puta srpska javnost je imala više razloga za slavlje.

Upravo su Amerikanci ponijeli najviše odličja u Tokiju. Ukupno 113, od čega 39 zlatnih. Dominantni su bili u košarci, atletici i plivačkim sportovima.

Do prestižnog prvog mjesta, ukoliko gledamo kriterijum zlatnih medalja, stigli su za samo jedno zlatno odličje ispred Kineza. Ipak, azijska reprezentacija ima daleko manje medalja ukupno – 88.

Čak 14 od 38 zlatnih medalja za Kinu osvojeno je u skokovima u vodu i dizanju tegova. Suvereni su bili u stonom tenisu i streljaštvu.

Daleko ispred dvojca na vrhu bio je treći Japan sa 27 zlatnih medalja, dok su još samo Velika Britanija i Rusija imali imali 20 ili više najsjajnijih odličja,

Kada je Srbija u pitanju, ona je završila na 28. mjestu po broju zlatnih medalja (3) i 26. po ukupnom broju odličja (9). Vaterpolisti su donijeli tu posljednju, čime je Srbija završila ispred Hrvatske i postala najodlikovanija zemlja iz eks-Ju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button