ODBOJKA

Terzić zadovoljan igrom odbojkašica “Ponosan sam, učite od njih”

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić bio je zadovoljan poslije osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija je sa 3-0 u setovima savladala Južnu Koreju i tako došla do bronze.

Terzić se okitio još jednom medaljom kao selektor odbojkašica i bio je zadovoljan.

– Ovo je, po mom mišljenju, jedna od naših najvažnijih medalja i ona me je, pa možda ne od svih, ali je u vrhu, učinila ponosnim što vodim ovu ekipu. Ogroman je ovo rezultat za ovu ekipu. Javnost zna ili ne zna, koliko smo mi problema imali vezanih za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu. Jednostavno, to nije ona ekipa koja 2018. postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju na svetu, i to drugi put zaredom – rekao je Terzić.

Odbojkašice su sportistkinje za primjer.

– Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu, ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale, nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa – rekao je on.

Nema odmora. Srbija od 18. avgusta igra na Evropskom prvenstvu.

– Biće mnogo teško u nastavku leta. Ne radi se ovde samo toliko o umoru tela, već će biti malo veći problem oporaviti glavu. One su sada umorne, zadovoljne, prazne, kako to obično ide posle utakmice i to će trajati neko vreme. Iskreno se nadam da će prevazići to vrlo brzo. Daćemo im nekoliko dana odmora, ali znate da Evropsko prvenstvo u Beogradu počinje za desetak dana, šta možemo da im damo? Vrlo malo. Da se nadamo da će opet smoći snage i energije da krenu iz utakmice u utakmicu, da dižu formu i da budu najbolje kada to bude bilo najpotrebnije – rekao je Terzić.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button