OSTALI SPORTOVI

FRUSTRACIJE IZ HRVATSKE “Tepamo si da smo sila, a Srbi su šampioni, mi tek peti”

Vaterpolo reprezentacija Srbije na spektakularan način je završila Olimpijske igre u Tokiju – odbranivši zlato iz Rio de Žaneira.

Čak sedmorica igrača su se oprostila od reprezentacije na najbolji mogući način, a za to vrijeme, u Hrvatskoj se pitaju zašto su Srbi prvi, a oni tek peti u Tokiju.

U analizi “Večernjeg lista”, navodi se da su vaterpolisti Srbije osvojili posljednje zlatno odličje na 32. Olimpijskim igrama, uz napomenu da su se Grci držali do rezultata 10:10.

Ali potom su Srbi u silovitom finišu još jednom dokazali da su najbolji na svijetu – počinje osvrt hrvatskog lista na vaterpolo turnir:

– A Hrvatska je peta, što je uzrok još jedne frustracije za nas. Ne zato što zavidimo Srbima, nego zato što su to ekipe otprilike podjednakog kvaliteta. Bili smo i finalisti na prethodnim igrama. Uostalom, Hrvatska je u grupi pobijedila Srbiju 14:12 – navodi se u osvrtu.

Autor teksta Anton Filić postavlja pitanje da li bi trebalo promijeniti selektora hrvatske reprezentacije.

– Mi smo svoj stav iznijeli: Ivica Tucak nas nije uverio da zaslužuje i treći olimpijski ciklus. Ionako je selektor s najdužim stažom na toj poziciji, godinu dana duže i od velikog Ratka Rudića. Priliku treba pružiti i drugima – navodi se u tekstu i napominje da Hrvatska u ovom trenutku ne drži nijednu titulu u vaterpolu.

– Podsjetite se da smo se mi jedva kvalifikovali za Tokio, provukli smo se kroz iglene uši. Iako volimo sebi da tepamo da smo vaterpolo velesila, u ovom trenutku ne držimo nijedan naslov – stoji u analizi neuspjeha vaterpolo selekcije Hrvatske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button