RUKOMET

RUKOMETAŠI BORCA NA ISPITU Mikić: Primjetan je napredak, zadovoljan sam zalaganjem

Borac je u drugoj kontrolnoj utakmici remizirao na gostovanju protiv Gračanice (24:24), a mladi tim je pokazao određeni napredak.

Novu provjeru Banjalučani će imati u nedjelju, od 17 časova kad će igrati protiv Tatran Prešova.

Trener Mirko Mikić može da bude zadovoljan pojedinim segmentima igre posebno jer je ekipa nastupila bez nekoliko reprezentativaca.

– Puno bolji meč nego protiv Zagreba. Bitan je napredak u igri, pogotovo sam zadovoljan trčanjem naprijed u tranziciji. Bilo je naravno i grešaka, ali to je za ovaj period sve normalno. Ono što od igrača tražim je da imamo zalaganje na nivou. te trčanje, a to je u većem dijelu meča bilo dobro. Važno je da se osjeti napredak u igri, a rezultati tokom priprema zaista nisu bitni. Što se tiče mladih reprezentativaca koji propuštaju ovaj dio priprema, to je satisfakcija za klub. Tako da ću ih uvijek puštati da idu na okupljanja. Sigurno je da nam nedostaju na pripremama, ali to su prilike da se dokažu i pokažu i samim tim dižu svoj lični, ali i rejting kluba – istakao je Mikić.

Borac će učestvovati na TV turniru šampiona. Banjalučani će prvi meč imati u srijedu protiv šampiona Srbije Vojvodina (19.15), a zatim slijede i dueli protiv Tatran Prešova, te finskog Koksa. U subotu su mečevi za plasman.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: lsm99
Back to top button