ODBOJKA

Maja Ognjenović: EP je apsurdno, teško da neko može da nas ugrozi

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović optimista je pred početak Evropskog prvenstva.

Na turniru će učestvovati 24 ekipe, a gradovi domaćini su Beograd, Zadar, Plovdiv i Kluž.

Ognjenovićeva smatra da je toliki broj timova preveliki, te da će sigurno uticati na kvalitet odbojke.

– Moje stav je da uvek delim svako takmičenje i da svako ima svoje specifičnosti. Konkretno za ovaj šampionat, mislim da će da bude jedno izuzetno jako takmičenje, turnir sam po sebi. E sad, ako me pitate za 24 ekipe, koliko ih igra, mislim da je apsurdno. Zašto, jednostavno uz sve poštovanje, neke ekipe nisu na nivou, da kažem, a ne uvredim nekog, zadovoljavajućem. Istovremeno, upravo timovi poput Rusije, koja je sa nama u grupi, Italija, da ne trošim reči, Turska takođe. Naravno, uz onaj faktor iznenađenja, da neko izroni, svojevremeno su to bile Belgija, Nemačka. Uvek se neko pojavi – rekla je Maja Ognjenović.

Poznato je ko su glavni rivali Srbije, ali Maja uvjerava da su upravo njene saigračice i ona prve favoritkinje za zlato.

– Sigurno da će svi doći sa najvećim ambicijama, konkretno i ta Rusija, Italija, Turska uvek su bile blizu i baš iz tog razloga, ne mogu da kažem iz inata. Sigurno će želeti zbog propuštenih šansi i na Svetskom, evropskom u krajnjoj liniji i na Igrama, da se dokažu i pokažu, domognu medalje. Ipak, ne bih se toliko bavila drugima. Poštujemo sve rivale, znam da zvuči kao fraza, ali sam motiv igranja u Beogradu, i uz našu prepoznatljivu partiju, teško da neko može da nas ugrozi na putu do titule. I sigurno ako odigramo kvalitetnije nego na Igrama, a lično mislim da smo samo u utakmici protiv Italije pokazale onu našu pravu igru. Ne vidim ko bi mogao da nam stane na put – dodala je ona za “Žurnal”.

Srbija prvi meč igra u četvrtak u 17.00 protiv BiH.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button