BIHRUKOMET

“MOZAK” SLOGE ZADOVOLJAN Stanković: Bićemo još bolji

Mozak ekipe Sloge Vladimir Stanković na sjajan način je počeo TV trunir šampiona postigavši sedam golova u pobjedi protiv Izviđača, ali ističe da je bitno da se ekipa što bolje uigra za iskušenja koja slijede u takmičarskim mečevima.

Dobojlije su sa 27:26 dobili aktuelnog šampiona BiH i odigrali dobar meč iako su još u uvodnoj fazi priprema. Rezultat i igra mogu da raduju, ali Stanković podvlači da je još rano za ocjene.

– Izgledalo je to dosta dobro, ali je najvažnije da se momci koji su stigli uklope što bolje. Tek nekoliko dana smo na okupu, ali smo pokazali da ekipa ima potencijal. Pokazali smo veću želju od Izviđača i mislim da je to presudilo. Mogli smo da slavimo i ubjedljivije, ali je rezultat zaista u drugom planu – rekao je Stanković.

Novajlija Božidar Leković je dobro počeo meč iako ima povredu prsta na šuterskoj ruci, a aplauze za borbenost pokupio je pivot Mirko Damjanović. Crnogorski internacionalac došao je upravo na preporuku sugrađanina.

– Tako je to sa nama iz Cetinja (smijeh). Šalim se malo, ali znam koliko može. Biće to još mnogo bolje kada dostigne optimalan nivo forme, a već u prvom meču pokazao je da će nam mnogo značiti u odbrani – naglasio je Stanković.

Drugi rival Slogi danas će biti Koper, koji je na startu ubjedljivo poražen od PPD Zagreba.

– Gledali smo malo taj meč, ali ruku na srce, igrati protiv Zagreba i protiv nas nije isto. Nadam se da možemo ponoviti dobro izdanje i malo nadograditi igru jer je to i cilj ovakvih utakmica. Čeka nas još dosta mečeva do onih zvaničnih, Kupa RS i dvomeča sa Viljandijem, pa imamo još dosta vremena da uhvatimo optimalannivo forme – rekao je Stanković.

Odlični srednji bek već čnjetvrtu godinu je stanovnik grada na Bosni iako priznaje da mu ne nedostaje ponuda.

– Teško je odlučliti, nijanse su u pitanju. Poslije korone svi gledaju da prođu što jeftinije, tako da mi se nekako i ne a da mijenjam sredinu po svaku cijenu. Sa druge strane, ovdje sam prihvaćen kao kod kuće, možda čak i bolje. Nisam dobio pravu ponudu iz liga poput recimo mađarske i rumunske koje su odskočna daska za one još jače. Violio bih da se oprobam na još višem nivou jer vjerujem u sebe, vjerujem da imam kvalitet… Ipak, treba dosta stvari da se poklopi za tako nešto, a ja se nadam da će u jednom trenutku moje karijere i to “kliknuti” kako treba – naglasio je Stanković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button