MOTOSPORT

Markez: Patim na motoru, ali neću odustati

Španski motociklista Mark Markez priznao je da je strahovao da neće imati „normalnu“ ruku poslije povrede koju je doživio na Herezu prošle godine.

Vozač Honde brzo je pokušao da se vrati na stazu, ali su se pojavili dodatni problemi zbog kojih je morao ponovo kod hirurga. Zbog svega toga pauzirao je devet mjeseci, a takmičenjima se vratio u Portugaliji ovog aprila.

Međutim, stvari na stazi ne idu onako kako je očekivao i kako je navikao.

– Motivisan sam više nego ikada, jer sam se prvi put u karijeri suočio sa ovako teškom situacijom. Kada ide dobro, svi su zadovoljni. Ali kada je teško, onda morate da se borite. Najlakše bi bilo prestati i onda se vratiti za godinu ili dvije kada sve bude u redu. Ali to nije moj stil. Patiti kako bih napredovao i vratio se što prije. I kako bih uživao na motociklu. U ovom trenutku ja ne uživam, već patim – rekao je Mark.

Otkrio je Markes da je u jednom momentu pomislio da se neće potpuno oporaviti.

Španac je trenutno 11. u poretku Moto GP šampionata sa 59 bodova. Najbolji rezultat ove sezone ostvario je na Velikoj nagradu Njemačke, gdje je došao do svoje prve pobjede poslije 19 mjeseci.

– Teško je prihvatiti da su drugi brži od mene, ali moram da shvatim gdje sam i u kom pravcu se krećem – rekao je Markez.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Britanije na „Silverstonu“ 29. avgusta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button